МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЯ И РИСУНКА, ПОСВЕТЕН НА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА – 22 МАРТ

 16 март  3095

МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЯ И РИСУНКА, ПОСВЕТЕН НА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА – 22 МАРТ

Общински младежки дом – Русе и В И К   ООД  – Русе организират Международен конкурс за фотография и рисунка, посветен на Световния ден на водата – 22 март.

Целта на конкурса е от една страна да развие таланта, въображението, уменията на младите творци, а от друга да осмисли значението на водата в и за живота на Планетата. Всеки от участниците трябва да изрази своя позиция, мисли и чувства върху темата, която тази година е посветена на работните места.

Темата на конкурса тази година е „Пречиствателни станции“ с още две подтеми: „Пречистена вода“ и „Паметта на водата“. Има две направления: за фотография и за рисунка.

В конкурс за фотография могат да участват младежи над 14 години.

Конкурсът за рисунка ще се проведе в три възрастови групи:

  • до IV клас;
  • от V до VIIІ клас;
  • от ІХ до XII клас.

Критерии за оценяване на рисунките и фотографиите:

  1. Спазване на основните композиционни правила и цветово разбиране;
  2. Оригиналност в интерпретацията на темата;
  3. Иновативност в изразните средства;
  4. Придържане към отправните точки на темата;
  5. Изискванията за рисунки: максималният им размер да е 35/50см. Брой рисунки – до 2 от участник;
  6. Изискванията за фотография: минималният размер на снимките да е 3600/4800 пиксела;
  7. Техника – без ограничение.

Авторите трябва да напишат на гърба на творбите: трите имена, училище, клас, години,телефон за връзка, имена и телефон за връзка на учител, който ги подготвя (ако има такъв).

Творбите и авторските права стават собственост на организаторите на конкурса в момента на тяхното подаване за участие. Творбите ще бъдат оценени от компетентно жури, съставено от професионалисти във всяка от отделните области. Решението на журито е окончателно.

Краен срок на предаване/получаване: 16 март 2017 г.  на адрес: в Общински младежки дом Русе, ул.”Райко Даскалов” № 2 А или във  „В и К” ООД -  ул.“Добруджа” № 6 – деловодство, тел.820 195. Снимките може да се изпращат и на e-mail: yc.ruse@gmail.com

За повече информация ТУК и на Facebook  страницата на Общински младежки дом – Русе. Лице за контакт:Мина Маринова– 0897 39 70 92.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top