ГЛАСУВАНЕТО ЗА „ЕВРОПЕЙСКО ДЪРВО НА ГОДИНАТА 2017“ СТАРТИРА НА 1 ФЕВРУАРИ 2017 Г.

 06 февруари  1329

ГЛАСУВАНЕТО ЗА „ЕВРОПЕЙСКО ДЪРВО НА ГОДИНАТА 2017“ СТАРТИРА НА 1 ФЕВРУАРИ 2017 Г.

Гласуването ще протече от 1 февруари до 28 февруари 2017 г. През последната седмица (от 22 до 28 февруари) гласуването е тайно и на уеб страниците  няма да намерите временните резултати от гласуването. Резултатите от гласуването ще бъдат обявени на церемонията по награждаване на победителите в конкурса, която ще се проведе в Брюксел, на 21 март 2017 г. Новото в тазгодишния конкурс е възможността да гласувате за 2 дървета.

Конкурсът „Европейско дърво на годината“ за първи път бе организиран през 2011 г. като продължение на популярния конкурс „Дърво на годината“, който се провежда в Чехия от фондация „Партньорство“ вече много години. Европейският конкурс е финалният кръг от състезанието, в който участват победителите от националните надпревари.

Целта на „Европейско дърво на годината“ е да привлече вниманието върху интересни стари дървета като значимо природно и културно богатство, което трябва да ценим и опазваме. За разлика от други конкурси, за „Европейско дърво на годината“ не са важни красотата, размерът или възрастта, а историята и връзката с хората. Ние търсим дървета, които са се превърнали в част от общността.

Ежегодно в конкурса се включват десетки, дори стотици хиляди хора и броят на участващите страни нарасна от първоначалните 5 на 16. Продължаваме да търсим още партньори в европейските държави, така че темата за защита на дърветата като носители на местния дух да се превърне в предмет на международен дебат.

Дървета – финалисти 

Правила за гласуване 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПО ПОВОД 4 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА, ЖЕРТВИ НА АГРЕСИЯ, ВИ ПИТАМЕ: КОИ СА ОСНОВНИТЕ ФАКТОРИ ЗА ПРОЯВИ НА НАСИЛИЕ СРЕД МЛАДИТЕ ХОРА?

Видео

Вижте още
Back To Top