КАНДИДАТСТВАЙ ЗА ДОБРОВОЛЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ НА АРБС

 20 декември  1663

КАНДИДАТСТВАЙ ЗА ДОБРОВОЛЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ НА АРБС

На 18 и 19 февруари 2017 г. Асоциация за развитието на българския спорт (АРБС) ще проведе обучение на 50 младежи на възраст от 16 до 29 години в основите на доброволческата дейност, добрите практики за доброволчество по света, практически насоки за сигурност и безопасност и признаване на натрупаните знания и умения. Практическото приложение на натрупаните знания ще бъде чрез организиране на детски спортен празник на 19 февруари 2017 г. Ще бъде осъществена и информационна кампания сред младежи и студенти за ползите от доброволческата дейност.

Обучението е част от проект „Младежко доброволчество в спорта“, който е финансиран от Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерство на младежта и спорта Тя се базира на отчетените потребности на младежите в страната и е в синхрон с приоритетите на европейската политика за младежта. Програмата е в съответствие и изпълнява целите на Националната стратегия за младежта (2010-2020), приета от МС през октомври 2010 г.

Желаещите да участват в обучението трябва да изпратят на е-майл info@bulsport.bg в срок до 20.01.2017 г. следните данни:

  • Три имена и телефон за връзка;
  • Професионален профил – образование или заетост;
  • Мотивация за участие - до 200 думи;
  • Специални нужди (храна, достъпност).

Събитието е безплатно, но не се покриват разходи за нощувки и транспорт.
АРБС работи целенасочено за развитие и популяризиране на доброволчеството в сферата на спорта в България, като през годините е реализирала голям брой кампании и инициативи по темата. Създаден е „Наръчник на младия доброволец в спорта”, разработвани са множество програми за доброволческа дейност в спортни организации, както и онлайн база данни с доброволци - "Бъди доброволец!", в която са включени хора от цялата страна, като е посочена и възможността им да се присъединят към доброволчески проекти в спорта, техния опит и лични умения. Към настоящия момент са регистрирани над 170 доброволци.

За повече информация ТУК 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top