МЛАДЕЖКИ ПАРЛАМЕНТ РУСЕ ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА С  МНОЖЕСТВО АКЦИИ

 07 декември  1029

МЛАДЕЖКИ ПАРЛАМЕНТ РУСЕ ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА С МНОЖЕСТВО АКЦИИ

Заредени и позитивно настроени бяха младите доброволци от Младежкия парламент към Общински Младежки дом Русе,  след участието си в инициативите по повод Международния ден на доброволеца – 5 декември.

Младежите посетиха библиотеката в Русенския университет, където освен че помогнаха в подреждането на книги, имаха възможност да разберат как се организира библиотечния фонд, както и да се докоснат до много научна и специализирана литература.

Втора група млади доброволци посетиха дома за стари хора „Възраждане“ и се срещнаха с възрастните хора.

Предстои младите доброволци да посветят  и част от времето си на децата от дневен център Милосърдие, където заедно ще организират различни интересни дейности.

Четвъртата акция на Младежки парламент продължи в няколко русенски училища, фирми и институции, където бе организирано събиране на стара хартия и предаването й за рециклиране. В Денят на доброволеца бе  проведена и информационна кампания сред студентите в Русенски университет във връзка със старта на програмата Европейска доброволческа служба на „Еразъм +“ преди 20 години. ЕДС дава възможност на български младежи да участват в проекти в чужбина, полагайки доброволен труд в  сферата на културата, младежта, социалните дейности, защита на околната среда и др. 

Новини

Back To Top