„ЖАЖДА ЗА ЖИВОТ“ ОРГАНИЗИРА МАЩАБНА АНТИСПИН КАМПАНИЯ НА 1-ВИ ДЕКЕМВРИ В СЛИВЕН

 29 ноември  1020

„ЖАЖДА ЗА ЖИВОТ“ ОРГАНИЗИРА МАЩАБНА АНТИСПИН КАМПАНИЯ НА 1-ВИ ДЕКЕМВРИ В СЛИВЕН

С мащабна кампания Сливен ще отбележи 1-ви декември - Международен ден за борба с ХИВ/СПИН. Кампанията се организира от сдружение „Жажда за живот“ в партньорство с Младежки дом, сдружение „Блян за романтика, цветя и космос“, Обществен съвет „Хипократ“, Кожно-венерически диспансер, Военен клуб. За поредна година неправителствени организации и институции обединяват усилията си в промотирането на безрисковото сексуално поведение.

Началото на проявите ще бъде поставено от 12:00 до 14:00 на площата пред бившето кино „Българка“, където ще бъдат разположени информационни щандове на организаторите на кампанията. Всеки желаещ ще може да получи информационни материали, презервативи и първична консултация за ХИВ/СПИН.

В 14:30 часа в Градската градина млади хора от сливенски училища ще вземат участие в спортен маратон. В знак на съпричастност младежите ще изрисуват с телата си червената лентичка, която е символ на борбата с нелечимата болест.

През целия ден на място в Диспансера по кожно-венерически болести ще се извършват безплатни моментни тестове за ХИВ/СПИН.

Мащабен ще е и финалът на АНТИСПИН кампанията в Сливен. Вечерта от 19:00 часа в залата на Военен клуб Сливен ще се състои образователен концерт с участието сливенски таланти. Час по-рано, във фоайето пред залата всеки желаещ ще има възможност да провери безплатно и анонимно своя ХИВ-статус.

В АНТИСПИН кампанията ще вземат участие и доброволци по Европейска доброволческа служба на програма Еразъм+, с което отбелязваме 20 години ЕДС.

За повече информация ТУК 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top