КОНКУРС ЗА КОЛАЖ И СНИМКА НА ТЕМА  „БЕЗ ОНЛАЙН ОМРАЗА”

 31 декември  1795

КОНКУРС ЗА КОЛАЖ И СНИМКА НА ТЕМА „БЕЗ ОНЛАЙН ОМРАЗА”

Български Младежки Форум стартира кампания, с която цели да насочи вниманието на обществото и институциите към тревожните тенденции на проява на насилие в училищата, в чиято основа в много от случаите стои именно езика на омразата в Интернет пространството. В тази връзка обявява фото конкурс „Без Онлайн омраза”. В конкурса могат да участват ученици от 7 до 12 клас. До 31.12.2016 г. те трябва да изпратят колаж или снимка, показващи положителни примери от тяхното ежедневие в училището.

Като организация, работеща с млади хора, Български Младежки Форум смята, че всички граждани трябва да носят отговорност за средата, в която живеят и се развиват младежите и за това тази среда да бъде сигурна и подкрепяща.

В същото време именно учениците, които прекарват по-голямата част от ежедневието си в училище, могат да дадат положителен пример на своите съученици, като се противопоставят категорично на речта на омразата в Интернет и нейните отражения върху училищния живот. Чрез конкурса учениците ще могат да изразят своята активна гражданска позиция в подкрепа на повече толерантност и ограничаване на вербалната и физическа агресията в училище. Наградите, които ще получат победителите в конкурса, ще бъдат по-скоро поощрение за тяхната ясно изявената позиция по един сериозен проблем в съвременното ни общество.

С настоящата кампания Български Младежки Форум заявява своята подкрепа и се стреми да популяризира „Движението за език без омраза” на местно и национално ниво. То се инициира и се ръководи от Съвета на Европа, като е насочено срещу езика на омразата онлайн във всичките му форми, включително и тези, които най-много засягат младите хора като кибер измамата и кибер омразата. Кампанията се фокусира върху обучение за човешките права, върху младежкото участие и медийната грамотност. Целта й е да ограничи езика на омразата и да предотврати расизма и дискриминацията във всичките им онлайн форми.

Официална страница на Движението

За повече информация и условията за участие, посетете официалния сайт на конкурса ТУК 

Краен срок за кандидатстване: 31.12.2016 г.

За повече информация ТУК 

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top