БЪЛГАРКА Е НОМИНИРАНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ МЛАДЕЖКИ ФОРУМ

 08 ноември  761

БЪЛГАРКА Е НОМИНИРАНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ МЛАДЕЖКИ ФОРУМ

На 7 октомври 2016 г. Национален младежки форум (НМФ) официално обяви номинацията на Лора Любенова за председател на Европейски младежки форум (ЕМФ)  .

Мотивацията на най-голямата чадърна младежка организация в страната да номинира Лора Любенова, за да оглави Европейския младежки форум, гласи следното:

„Национален младежки форум и организациите му – членки, застават зад Лора Любенова, защото вярват във визията й за развитие на младежкия сектор в Европа, която се гради на ясни и точни приоритети. Работа й до момента като член на Управителния съвет на Европейски младежки форум (ЕМФ) е показала компетентността и качествата на Лора. Времето, в което е била заместник-председател на НМФ и един от основателите на Форума, са предпоставка днес организацията да е пълноправен член на ЕМФ и да има възможността да бъде горда, за това че в лицето на Лора Любенова може да има първата българка председател на ЕМФ”.

Всички новини за кандидатурата на Лора Любенова може да следите на нейната официална фейсбук страница.

Европейски младежки форум (ЕМФ) е платформа от младежки организации от цяла Европа. В нея членуват национални младежки съвети и международни неправителствени организации. ЕМФ събира представители на младежта от цяла Европа, като подпомага овластяването на младите хора и насърчава активното им участие в обществения живот. Броят на членуващите младежки организации в ЕМФ надхвърля 100 организации.

От 2015 г. Национален младежки форум  е пълноправен член на Европейския младежки форум.

*Като организация, основател и член на Национален младежки форум, АПАО подкрепя кандидатурата на Лора Любенова за председател на Европейски младежки форум.

Визията на Лора Любенова на български език можете да я прочете благодарение на колегите от UNA NEWS.

За повече информация ТУК 

 

Новини

Back To Top