РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР СОФИЯ – ГРАД НАБИРА МЛАДЕЖИ С ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ЗАТРУДНЕНИЯ ЗА НОВА ПРОГРАМА ПО ТРУДОТЕРАПИЯ И ПОЛЕЗНИ УМЕНИЯ

 25 октомври  1377

РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР СОФИЯ – ГРАД НАБИРА МЛАДЕЖИ С ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ЗАТРУДНЕНИЯ ЗА НОВА ПРОГРАМА ПО ТРУДОТЕРАПИЯ И ПОЛЕЗНИ УМЕНИЯ

Регионален център – София-град, с подкрепата на Национална асоциация на ресурсните учители (НАРУ), започва набиране на младежи за нова Програма по трудотерапия.

Младежите ще работят в ателието за производство на свещи, което наскоро отвори врати в центъра. Оборудването и обзавеждането на работилницата се осъществиха благодарение на дарителска акция, организиране от Регионалния център и Българското училище за политика. Работилницата на РЦ получи над 5 хиляди лева от общо събраните 20 хиляди, които бяха разпределени за различни благотворителни акции в страната.

В програмата ще се включат младежи с интелектуални затруднения, които ще бъдат въвлечени в производството на восъчни и декоративни свещи. Те ще бъдат обучени да работят с различни материали и оборудване, както и да оформят и пакетират готовите изделия. Работата в ателието ще подобри организационните способности и производителността на младежите. Важен аспект на програмата е подготовката за реална работа среда и повишаването на възможностите за професионална реализация на трудовия пазар. На по-късен етап процесът ще бъде надграден с обучение по маркетинг за младежите и продажба на произведените свещи.

Началото на програмата е 01.11.2016 г.

Възрастова граница на младежите – 12-18 години.

За повече информация ТУК 

Подаването на заявки става до 25.10.2016 г. на email: office@narubg.org или на тел. 0877  18 3632.

За контакти: office@narubg.org

Събития

Back To Top