„ СЪВРЕМИЕ В КЪЩАТА НА АРХИТЕКТА” ЧАСТ ОТ НОЩТА НА ИЗКУСТВАТА, СТАРА ЗАГОРА  ЛОКАЦИЯ: КЪЩАТА НА АРХ. ХРИСТО ДИМОВ, ГР.СТАРА ЗАГОРА,  УЛ. „САВА СИЛОВ” 37

 27 септември  1009

„ СЪВРЕМИЕ В КЪЩАТА НА АРХИТЕКТА” ЧАСТ ОТ НОЩТА НА ИЗКУСТВАТА, СТАРА ЗАГОРА ЛОКАЦИЯ: КЪЩАТА НА АРХ. ХРИСТО ДИМОВ, ГР.СТАРА ЗАГОРА, УЛ. „САВА СИЛОВ” 37

„ Съвремие в Къщата на Архитекта”

част от Нощта на Изкуствата, Стара Загора

 

Локация: Къщата на арх. Христо Димов, гр.Стара Загора,

ул. „Сава Силов” 37

 

 

ПРОГРАМА

 

 

19:00 - 01:00 Галерия „СкафандърЪТ” , изложение на авторски принтове и рисуван текстил, източна фасада на Къщата на Архитекта;

 

20:00  -  21:00    Експериментален проект „Нещо като кино, нещо като джаз”
Павел Цонев е  млад и талантлив пианист, който все повече добива популярност сред  ценителите на музикалното изкуство в България. Участвал е в много и разнообразни по стил и състав музикални проекти. Наскоро представи първия си авторски модерен джаз проект заедно със своето трио.

Павел за пореден път ще бъде част от културните събития в Къщата на Архитекта, този път с иновативен експериментален проект.  Публиката ще може да се наслади на няколко от късометражните филми на Чаплин, връщайки се назад във времето към традициите на нямото кино от началото на XX в. Акомпаниментът на живо и импровизационният характер на музиката, превръщат прожекцията в специално и уникално преживяване.

 

 21:30  - 00:00  Ателие „Рисуване със светлина“, водещи: Любен Кулелиев, фотограф и арт педагот, Център за неформално образование и културна дейност АЛОС, Боян Бхрин, фотограф, координатор на Dark Light Project, второ ниво на Къщата на Архитекта;

„Център за неформално образование и културна дейност АЛОС” представят създаване на светлинни рисунки чрез фотографска техника „Light-painting”. Чрез наслагване на светлинни образи и контури, посетителите ще имат възможност да рисуват в пространството. Всеки участник може сам да „изрисува” и трансформира заобикалящото пространство, създавайки светлинни моментни образи и обекти, включени в светлинни рисунки или обща light-painting творба, заснети и принтирани на момента.

 

21:45 – 23:00 -  E.U.E.R.P.I.,аудио визуален пърформънс – смесване на авторска  експериментална ембиънт музика и генеративни интерактивни визуализации. Чрез специално създаден за целта техника и софтуер звука се трансформира в мултимедийни изображения, които биват генерирани в реално време, посредством тоналността на изпълняваната музика. Границите на отделните изкуства биват премахнати като се създава директна връзка между звук и образ, контролирана в реално време от автора.

Автор и изпълнител:Мирян Колев е музикант , работещ в сферата на експерименталната, електроакустичната и импровизационна музика. Основната му дейност е свъразна със соловия му ембиънт проект – Е.U.E.R.P.I., с който участва на множество фестивали и самостоятелни изяви в България, Норвегия, Сърбия, Ромъния, Чехия, Германия, Австрия, Словакия, Литва, Ирландия.

 

23:00 – 1:00Визуална ретроспекция, кино клубно пространство в Къщата на Архитекта;

 

Организатор: СНЦ „ Сдружение за съвременно изкуство и култура-Различният поглед”, Стара Загора.

линк към фейсбук страницата ТУК.

линк към сайта ТУК.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top