ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА СПОРТА #BEACTIVE В МЕТРОСТАНЦИИ „ВИТОША“,  „СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ“ И "ЛЮЛИН"

 12 септември  1162

ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА СПОРТА #BEACTIVE В МЕТРОСТАНЦИИ „ВИТОША“, „СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ“ И "ЛЮЛИН"

На 10 септември от 17.00 до 18.00 часа, с любезното съдействие на „Метрополитен“ ЕАД, #BeActive влезе и в метростанция „Витоша“.

Доброволци от младежките организации „Опън Спейс“, „Младежки глас“, Младежката организация на ГЕРБ и от Българската конфедерация „Муай тай и кикбокс“ и Централен полицейски таекуондо клуб приканваха посетителите да изберат активния живот, качвайки се по стълбите, а не да използват ескалаторите. Раздаваха информационни материали и ги запознаваха с програмата на Европейската седмица на спорта.

Най-активните от тях получиха топка с автограф и снимка с шампиона по голф Любомир Костов.

На 12 септември от 10.00 до 11.00 часа на метростанция „Софийски университет“ младежи - доброволци от Дружеството на Обединените нации в България, „Възможности без граница“,  Български младежки червен кръст, „Каузи“, „Опън Спейс“, „Младежки глас“, Младежката организация на ГЕРБ и от Българската конфедерация „Муай тай и кикбокс“ информираха посетители за  Европейската седмица на спорта и за целта й да насърчава активността както през Седмицата на спорта, така и през цялата година.

Посетителите на метрото се снимаха и разговаряха със световния шампион по кикбокс Александър Петров и републиканския шампион Севдалин Славов, който е и шампион в профи гала вечерите в К1.

На 16.09.2016 г. от 10.00 до 11.00 часа на метростанция „Люлин“ столичани  бяха приятно изненадани от присъствието на Тити Папазов - посланик на  „Европейската седмица на спорта“. Той се срещна и разговаря с тях и за награда всеки можеше да се снима с него.

Отново младежите - доброволци от Дружеството на Обединените нации в България, „Възможности без граница“,  Български младежки червен кръст, „Каузи“, „Опън Спейс“, „Младежки глас“, Младежката организация на ГЕРБ и от Българската конфедерация „Муай тай и кикбокс“ раздаваха информационни материали и разясняваха целите и дейностите, залегнали в програмата на Седмицата.

Европейската седмица на спорта се организира от Министерството на младежта и спорта по проект, съфинансиран по Програма „Еразъм +“ на Европейската комисия. „Европейската седмица на спорта“ е инициатива на Европейската комисия, чиято цел е да популяризира спорта и физическата активност в цяла Европа. През 2016 г. инициативата се провежда за втори път.

За повече информация на сайта на инициативата ТУК 

 

    

 

Новини

Back To Top