ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА СПОРТА ОРГАНИЗИРА MMС

 10 септември  1367

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА СПОРТА ОРГАНИЗИРА MMС

Министерството на младежта и спорта организира „Европейска седмица на спорта“, която ще се проведе от 10 до 17 септември 2016 г. в 10 града в България. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейската комисия. „Европейската седмица на спорта“ е инициатива на Европейската комисия, чиято цел е да популяризира спорта и физическата активност в цяла Европа. През 2016 г. инициативата се провежда за втори път. Основната тема и слоган на кампанията е #BeActive.

В България кампанията ще бъде открита на 10 септември в София, като през целия й период до 17 септември на територията на НСА „Васил Левски“ ще бъде изграден „Град на спорта“, в който желаещите ще могат да проследят и да участват в демонстрации по над 20 вида спорт. В „Града на спорта“ всеки родител ще може да получи актуална информация какви спортни клубове развиват дейност на територията на различните райони на столицата и какви са условията, за да запишат децата си да тренират предпочитания от тях спорт.

Освен в София, събития от „Европейската седмица на спорта“ ще се проведат в Бургас, Благоевград, Варна, Враца, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Русе.

 Посланици на българската инициатива са знаменосецът на българската делегация на Олимпиадата Ивет Лалова, Тити Папазов, Димо Тонев, Габриела Петрова, Петър Стойчев, Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Гошо Гинчев, борците Михаил Ганев, Тайбе Юсеин, Елица Янкова, Мими Христова, световният шампион по кик бокс Александър Петров, дрифт състезателят Александър Язов, голфърът Любомир Костов и др.

 „Европейската седмица на спорта“ е инициатива, която иска да се пребори с намаляващия дял на физически активните хора в европейските държави. Спортът и физическата активност допринасят значително за качеството на живот, а липсата на физическа активност има отрицателни последици не само за здравето на хората и за обществото, но и води до икономически разходи. Освен това спортът има потенциал да засили посланието за толерантност и гражданското съзнание в цяла Европа.

Събития

Back To Top