ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН ФОТОКОНКУРС  „МОЕТО УЧИЛИЩЕ Е НАЙ-ХУБАВОТО“

 01 ноември  2606

ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН ФОТОКОНКУРС „МОЕТО УЧИЛИЩЕ Е НАЙ-ХУБАВОТО“

Под патронажа на г-жа Меглена Кунева, вицепремиер и министър на образованието и науката Националното издателство „Аз Буки“ обявява национален фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото“. Конкурсът е първият по рода си на тази тема и е за ученици от I до XII клас. За участие са поканени и учениците от българските неделни училища в цял свят. Членове на журито са утвърдени имена от сферата на изкуствата и фотожурналистиката. В оценяването ще се включи и разширен състав на журито от ученици от Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография.

Класираните творби ще бъдат публикувани в изданията на „Аз Буки“.

Най-добрите 12 фотографии ще бъдат включени в годишен календар за 2017 г.

Желаещите да участват в конкурса изпращат свои авторски снимки на имейл адрес: konkurs@azbuki.bg – „За фотоконкурса“. Допустими са изображения, показващи аспекти, свързани с училищния живот (сгради, лица, дейности и други). Всеки може да участва с до три свои фотографии. Снимките се изпращат в .jpeg формат и размер, не по-голям от 2Mb за всяка снимка. Дългата страна на снимката не трябва да е по-голяма от 3000 пиксела.

Не се допускат до участие снимки/колажи, обработени с цел подмяна или модификация на действително заснето изображение или с драстична промяна на цветовете.

Участникът изпраща своите три имена, училище, клас, телефон за връзка. Информацията служи за идентифициране на участника.

Участникът може да добави допълнителна информация – име на творбата, място на заснемане, ръководител/наставник, който го е обучавал.

Краен срок за изпращане на творбите: 1 ноември 2016 г.

Обявяване на победителите: декември 2016 г.

Участието в конкурса е без такса.

За повече информация ТУК 

Събития

Back To Top