МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МУЗИТЕ“

 29 юни  1106

МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „МУЗИТЕ“

От 05.07.2016 г. до 15.07.2016 г. в Летен театър Аполония, Созопол, ще се проведе XI Mеждународен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ 2016. с рекорден брой държави - участници от четири континента. Около 2000 участници ще се надпреварват в пет категории изкуство. Конкурсната програма включва големи публични музикални и танцови концерти в Амфитеатъра, изложби и театри, атрактивните дефилета из старинния град, анимации и забавления. Международен фестивал Музите се провежда под патронажа на г жа Маргарита Попова– Вицепрезидент на Република България.

Основната цел на фестивала е да се поощрява и популяризира младежкото творчество и талант, да дава възможност на хора от различни националности и етнос да се изявят и най-вече да открие млади талантливи изпълнители, да представи техните качества и мултинационални култури на публиката в Созопол, да бъде посредник  в намирането на нови приятелства със сходни интереси, да обогати националната култура  и уважение към културните традиции на всички държави и нации по света, да популяризира детската и младежка творческа работа, да подобри професионалните умения и квалификации на учителите и художествени ръководители.

Тържественото откриване на фестивала ще се състои на 05.07.2016 г. от 20 ч. на сцената на Амфитеатър „Аполония“.

За повече информация ТУК 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top