ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА „ФЕСТИВАЛ НА МЛАДИТЕ В ИЗКУСТВОТО” Е ВДЪХНОВЕНО ОТ МОРЕТО И ЗАПОЧВА НА 21 ОКТОМВРИ

 19 октомври  17

ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА „ФЕСТИВАЛ НА МЛАДИТЕ В ИЗКУСТВОТО” Е ВДЪХНОВЕНО ОТ МОРЕТО И ЗАПОЧВА НА 21 ОКТОМВРИ

Събитието отново ще обедини кино, изобразително изкуство и литература в три последователни дни

Творческа атмосфера на различните видове изкуства ще потопи Бургас във второто издание на инициативата „Фестивал на младите в изкуството”. Проявата, която направи своя успешен старт миналата година и се превърна в притегателен център на талантливи младежи и инициативи, се завръща с вдъхновяващи събития. Тази година фестивалните локации са пет – Магазия 1, Графична база „Тодор Атанасов”, остров „Св.Анастасия”, Културен дом НХК и DAS Marina Burgas Hotel. Темата на фестивала тази година е „Моето Черно море”.

Официалното откриване на събитието е насрочено за 21 октомври /четвъртък/ от 17.00 часа в Магазия 1, Филиал на НХА - Бургас. И тази година ученици, студенти и утвърдени имена в изкуството ще рисуват рамо до рамо в трите фестивални дни, а в края на фестивала ще бъде представена общата им изложба. В рамките на инициативата ще бъде излъчен филм, а „Литературно матине” ще събере млади автори от Бургас. Младежи от различни възрасти ще представят специално подготвени произведения в литературните жанрове - есе, лирика и проза на 23 октомври /събота/ от 15.00 часа  залата на Das Marina Hotel Burgas.

Ценното в тази идея е симбиозата между различните изкуства и поколения.

Зад интригуващия проект стоят Националната художествена академия, филиалът й в Бургас, Община Бургас и DAS Marina Burags Hotel.

За повече информация ТУК.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top