УЧАСТВАЙ В НАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА АКАДЕМИЯ НА НАЦИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ ФОРУМ

 13 август  119

УЧАСТВАЙ В НАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА АКАДЕМИЯ НА НАЦИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ ФОРУМ

Кога? : 

26-29 август 2021 г. (Клас 1);

14-17 октомври 2021 г. (Клас 2).

Кой? : Младежи на възраст 16-29 г.

Къде? :  ПБ „Иглика“ до Пловдив.

Срок за кандидатстване: 13.08.2021 г.

Кандидатствай ТУК
Всички кандидати ще получат обратна връзка дали са одобрени до 15 август 2021 г.

Критерии при оценка на кандидатите: 

  1. Представители на организации, членове на Национален младежки форум;
  2. Представители на други младежки организации или партньори на Национален младежки форум;
  3. Граждански активни и ангажирани млади хора;
  4. Мотивация за участие.

*За да продължиш от Клас 1 към Клас 2 на Академията, ще трябва да изпълниш качествено задачата между класовете.

Какво си представяш ти, когато чувеш „активен млад човек“?

Според проучване „Българска младеж 2018/2019” на фондация Фридрих Еберт едва 8% от младите хора се включват в доброволчески и граждански дейности, но 25 % от тях казват, че биха го направили в бъдеще.

Национална младежката академия е тук и търси най-мотивираните за промяна  млади хора в България, които са готови да направят тази крачка и да предизвикат не само себе си, но и хората в общността, от която идват.

Ние вярваме, че на младите хора ни подхождат думи като ПРОМЯНА, АКТИВЕН, ДЕЙСТВИЕ, СВОБОДА, СОЦИАЛЕН и приветстваме всеки, който го е грижа и който не желае да намира оправдания за всяко събитие в живота си. 

В последните 8 издания на Академията участваха над 1000 младежи, представители на различни организации от цялата страна. Смело можем да кажем, че всеки един от тях вече се е реализирал като активен член на обществото – младежки работник, вдъхновяващ обучител, предприемач или друго.

Национална младежка академия 2021 е разделена на 2 нива, в рамките, на които участниците развиват и придобиват конкретни знания, умения и компетенции за включването им като отговорна част от обществото. Всяко ниво е с продължителност 4 дни, като периодът на провеждането им е август – октомври 2021.

Методиката на работа на Академията следва високи стандарти в сферата на неформалното обучение. Всички активности в Академията са внимателно и балансирано подбрани, за да допринесат за качествено учене. Опитът, който имаме от работата си с обучители от Европейски младежки форум и Съвета на Европа, както и споделянето на обща методология, ни дава увереност в постигането на високи резултати.

Националната младежка академия е създадена с цел да развие в теб компетенции, с които ще можеш да бъдеш пълноценна част от обществото и да допринесеш за повишаване на ефективността на младежкия сектор на местно, регионално и национално ниво.

Ако се чувстваш готов, ние те очакваме! 

Кандидатствай ТУК

За повече информация ТУК.

Събития

Back To Top