ПЕТНАДЕСЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС „ПАУТАЛИЯ” - КЮСТЕНДИЛ 2021

 25 юни  74

ПЕТНАДЕСЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС „ПАУТАЛИЯ” - КЮСТЕНДИЛ 2021

Читалище „Братство 1869” обявява регламента на Петнадесетия международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2021, който ще се проведе в периода 2 - 4 юли 2021 г.

Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище "Братство 1869" и се провежда под пaтронажа на кмета на общината - Петър Паунов.

Този конкурс се утвърди като форум, който дава поле за изява на изпълнители от различни фолклорни области, които да покажат богатството на своя регион. Целта му е да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи.

Конкурсът е включен в Програмата за подпомагане на деца с изявени дарби на Министерство на културата. Тази година новото е, че по нея ще бъдат отпуснати целева финансова подкрепа и едногодишни стипендии за индивидуални изпълнители по народно пеене и акордеон във втора и трета възрастови групи (пети-седми и осми-дванадесети клас).

В журито на конкурса са поканени едни от най-изявените имена в българската народна музика като Олга Борисова, доц. Георги Петков, Бинка Добрева, Валери Димчев и др.

Заявките за участие изпращайте до 25 юни 2021 г.

Регламент и заявка за участие - .pdf

Регламент и заявка за участие - .doc

За повече информация ТУК  

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПО ПОВОД 4 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА, ЖЕРТВИ НА АГРЕСИЯ, ВИ ПИТАМЕ: КОИ СА ОСНОВНИТЕ ФАКТОРИ ЗА ПРОЯВИ НА НАСИЛИЕ СРЕД МЛАДИТЕ ХОРА?

Видео

Вижте още
Back To Top