МЕЖДУНАРОДНА СПОРТНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ В СПОРТА” (GOOD GOVERNANCE IN SPORT)

 04 юни  70

МЕЖДУНАРОДНА СПОРТНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ В СПОРТА” (GOOD GOVERNANCE IN SPORT)

Българският еврокомисар Мария Габриел откри международната спортна конференция „Добро управление в спорта” (Good Governance in Sport) в НСА "Васил Левски", София/National Sports Academy "Vassil Levski", Bulgaria. Тя Благодари на организаторите – Асоциация за развитие на българския спорт /АРБС/ – за поканата да бъда част от това вдъхновяващо събитие.

Тя заяви: „Спортът е амбиция, емоция и вдъхновение от хората и за хората. Ето защо е толкова важна темата на днешната конференция – доброто управление в спорта. Това е и целта на проекта Good Governance in Sport. Да анализира и събира добри практики, да насърчава високите стандарти в управлението на спортния сектор и принципите на демокрация, прозрачност и отчетност при вземането на решения. Сигурна съм, че анализът, който ще бъде извършен в рамките на проекта, ще представлява полезна насока за всички спортни организации в Европа, независимо от техния капацитет и обхват на дейностите им. Те ще бъдат полезни и за работата ни, свързана с европейския модел на спорта.

Доброто управление в спорта ще продължи да бъде и сред инициативите, подкрепяни от новата програма “Еразъм +”. В момента са отворени три покани за представяне на проектни предложения с краен срок 17-ти юни. Поканите са за партньорства за сътрудничество в областта на спорта, малки партньорства в областта на спорта и спортни събития с нестопанска цел“.

   https://bit.ly/3vV9ZKE

   https://bit.ly/3ckdL8R

   https://bit.ly/3uVc4Fc

На всички участници в проекта еврокомисар Мария Габриел пожелава да запазят мотивацията и да привлекат нови съмишленици. Защото днес повече от всякога има нужда от визията, мисията и ценностите на спорта: сътрудничество, постоянство, уважение, свободен дух.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПО ПОВОД 4 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА, ЖЕРТВИ НА АГРЕСИЯ, ВИ ПИТАМЕ: КОИ СА ОСНОВНИТЕ ФАКТОРИ ЗА ПРОЯВИ НА НАСИЛИЕ СРЕД МЛАДИТЕ ХОРА?

Видео

Вижте още
Back To Top