ПРИВЕТСТВИЕ ОТ МИНИСТЪР АНДРЕЙ КУЗМАНОВ ПО ПОВОД 17 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ

 17 май  59

ПРИВЕТСТВИЕ ОТ МИНИСТЪР АНДРЕЙ КУЗМАНОВ ПО ПОВОД 17 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ

УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ, 
РЪКОВОДИТЕЛИ И ДЕЯТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ, 

Поздравявам Ви по повод 17 май – Ден на българския спорт и професионален празник на всички, работещи в сферата на физическото възпитание и спорта.

Нашата нация Ви е дълбоко признателна за огромния труд, който полагате ежедневно, за да издигате спортната слава на България. Спечелените медали и купи са плод на хиляди часове усилия, непримирим дух и себераздаване. Това е цената на победата, която всеки плаща, за да успее в спорта. Благодаря Ви за това, че достойно защитавате цветовете на българския флаг.

Скъпи бивши и настоящи спортисти, Вие сте пример за младите българи. Много от тях следват Вашите стъпки и мечтаят да стъпят на върха на спортния свят. Бъдете тяхна опора, насочвайте ги в техните стремежи и им помагайте да осъществят своите амбиции.

На днешния ден преди 127 години група швейцарски учители поставя началото на организирания спорт в България. 127 години по-късно страната ни се гордее с олимпийски, световни и европейски шампиони, които са обичани от всички. След малко повече от два месеца ще се проведат XXXII Летни олимпийски игри в Токио. Пожелавам на всички наши представители там да покажат най-доброто от себе си, за да възвърнем позициите си и да имаме поводи за национална гордост.

Нашата мисия е обща – българският спорт отново да блести с ярка светлина на световната карта.

Честит празник! 

АНДРЕЙ КУЗМАНОВ 
МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПО ПОВОД 4 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА, ЖЕРТВИ НА АГРЕСИЯ, ВИ ПИТАМЕ: КОИ СА ОСНОВНИТЕ ФАКТОРИ ЗА ПРОЯВИ НА НАСИЛИЕ СРЕД МЛАДИТЕ ХОРА?

Видео

Вижте още
Back To Top