ЕВРОБАРОМЕТЪР: ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ИКОНОМИКАТА СА НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА РЕШАВАНЕ В ЕС СПОРЕД БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ

 28 април  67

ЕВРОБАРОМЕТЪР: ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ИКОНОМИКАТА СА НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА РЕШАВАНЕ В ЕС СПОРЕД БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ

Доверието на българските граждани в Европейския съюз отбелязва ръст спрямо лятото на 2020 г. и вече е 53%, докато средноевропейското равнище е 49 на сто. 

Това сочат резултатите от допитването на стандартния Евробарометър 94 –  Зима 2020-2021 в частта му за България. 

Традиционно, доверието към институциите на ЕС сред българските граждани е по-високо, отколкото доверието към редица ключови национални институции. България е една от трите страни-членки, в които ЕС има най-положителен образ, като по този показател страната се нарежда до Португалия (76%) и Латвия (57%).

Здравеопазването и икономическата ситуация се разглеждат като основните проблеми на ЕС в контекста на епидемията от коронавирус. 
Според проучването българите декларират значително по-ниска готовност да се ваксинират срещу коронавирус в сравнение с гражданите на ЕС. Делът на българските граждани, които считат, че ЕС има ключова роля в осигуряването на достъп до ваксини, е значителен (87%) и по-висок от този на средноевропейско равнище (69%)

Повечето граждани в България се информират за политиките на ЕС предимно от телевизията, интернет, социалните мрежи и разговори с роднини, приятели, колеги, според друг акцент от социологическото изследване.

Пълните данни от доклада за България на Евробарометър ще откриете ТУК.

Информация от Представителството на ЕК в България.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top