БФЖ НАБИРА УЧАСТНИЧКИ ЗА FEMINIST BOOT CAMP 2021: МЕЧТАЙ СМЕЛО!

 30 май  220

БФЖ НАБИРА УЧАСТНИЧКИ ЗА FEMINIST BOOT CAMP 2021: МЕЧТАЙ СМЕЛО!

Български фонд за жените набира участнички за шестото издание на феминисткия си лагер, който ще се проведе през юли 2021 г.

Какво е Feminist Boot Camp? 

Лагерът „Feminist Boot Camp” е интензивен шест-дневен семинар, насочен към овластяване на млади жени и момичета, особено на представителки на уязвими групи. Участничките в лагера ще имат възможност да научат повече от най-добрите експерти, активисти и преподаватели в България за феминистките и джендър теориите и течения, за историята на женските движения, да обсъдят проблемите на съвременните жени, да дискутират (не)равнопоставеността на половете и човешките права, да разпознават и противостоят на различните форми на дискриминация, вкл. множествената дискриминация, и много други теми. Освен знания, участничките ще придобият и развият практически умения за създаване и изпълнение на проекти, свързани с правата на жените и с постигане на равнопоставеност на половете, организиране на събития, провеждане на кампании и т.н.

По време на Feminist Boot Camp, участничките не само ще се запознаят помежду си, но в специална защитена среда и атмосфера на сигурност и доверие (т.нар. safe space), те ще могат да споделят своите лични опит и преживявания и ще имат възможност да обсъдят една с друга и с екипа на БФЖ идеите си за проекти, свързани с правата на жените в България. След приключване на лагера, участничките, самостоятелно или в екип, ще могат да кандидатстват във вътрешен конкурс за финансова подкрепа за своите проекти в размер до 3 000 лева, осигурена от БФЖ.

Очакват Ви няколко незабравими летни дни, изпълнени със сесии и упражнения, дискусии и игри, срещи с интересни лектори, нови знания и умения, приятелства и весели моменти!

За да станете участничка* в лагера „Feminist Boot Camp 2021: Мечтай смело!”, е необходимо да сте на възраст от 16 до 35 години и да можете да отделите 5 или 6 пълни дни през месец юли 2021 г. (Всички одобрени участнички ще получат допълнителна информация за точните дати за провеждане на събитието през юни. Екипът на БФЖ следи и изцяло се съобразява с обстановката и мерките, свързани с COVID-19.)

Предвид целта на лагера, а именно – овластяване на момичета и млади жени, особено такива от различни уязвими групи и/или в неравностойно положение, при оценяването предимство ще бъде дадено на кандидатурите на жени и момичета от малцинствен произход, на жени и момичета с увреждания, на ЛБТ+ жени и момичета, на момичета и млади жени от малки и отдалечени населени места, преживели насилие.

Как да се включа?

За да кандидатствате за Feminist Boot Camp, попълнете ТОЗИ ФОРМУЛЯР** до 23:59 ч. на 30 май 2021 г., неделя.

Срокове:

  1. Конкурсът е отворен за подаване на кандидатури за участие от 19 април до 30 май 2021 г. 
  2. До 11 юни 2021 г. ще бъдат обявени одобрените участнички, оценени от нашия екип – на сайта и фейсбук страницата ни, както и с имейл. БФЖ няма възможност да предостави индивидуална обратна връзка на неодобрените кандидатки.
  3. Лагерът ще се проведе през юли 2021 г.***, като е задължително присъствието по време на всички дни на Feminist Boot Camp.

Участието във Feminist Boot Camp 2020 възлиза на 600 лева на участничка, като Български фонд за жените осигурява средствата, необходими за осъществяване на инициативата. Самоучастието на участничките в събитието е в размер на 60 лева.

За въпроси и повече информация, можете да се свържете с нас на office@bgfundforwomen.org .

Екипът на Български фонд за жените Ви желае успех! Очакваме Ви с нетърпение на нашия морски лагер! Мечтайте смело, а ние ще Ви подкрепим да сбъднете мечтите си!

За повече информация ТУК

Събития

Back To Top