ПОБЕДИТЕЛЯТ В НАЦИОНАЛНИЯ ЕТАП НА ЕВРОПЕЙСКАТА МЛАДЕЖКА НАГРАДА „КАРЛ ВЕЛИКИ“

 30 март  74

ПОБЕДИТЕЛЯТ В НАЦИОНАЛНИЯ ЕТАП НА ЕВРОПЕЙСКАТА МЛАДЕЖКА НАГРАДА „КАРЛ ВЕЛИКИ“

Българският претендент за Европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2021 г. е проектът „Модел Европейски съюз София 2021“.

Проектът „Модел Европейски съюз София 2021“ ще представя България на 14-ото ежегодно издание на общоевропейския конкурс за наградата „Карл Велики“ за младежи за 2021 г.

Всяка година Европейският парламент и Международната фондация за наградата „Карл Велики“ организират конкурс за проекти, реализирани от и за млади хора. Национално жури във всяка страна от ЕС избира по един проект, а след това от селектираните 27 проекта се определят тримата лауреата на европейската награда.

Проектът „Модел Европейски съюз София 2021“ ще представя България на 14-ото ежегодно издание на общоевропейския конкурс за наградата „Карл Велики“ за младежи за 2021 г. Той представлява образователна симулация на процеса на взимане на решения в Европейския съюз, която цели да популяризира европейските ценности сред младите хора и да създаде платформа за международен младежки обмен.

Българското национално жури, съставено от членовете на Европейския парламент Цветелина Пенкова (С§Д), Илхан Кючюк (Обнови Европа), Андрей Слабаков (ЕКР) и председателя на Националния младежки форум Симона Димитрова, избра проекта за победител измежду 13 кандидатури от България. Според оценителите „Модел Европейски съюз София 2021“ ясно показва българския принос към популяризирането на европейските ценности и създаването на обща идентичност и предлага практически пример за участие на гражданите в управлението на Европа.

През 2020 г. национален победител за България беше проектът „Лечение без граници“, а през 2019 г. страната беше представена от проекта „European Identity Booster“.

За повече информация ТУК

Новини

Back To Top