ЗАМ.-МИНИСТЪР НИКОЛАЙ ПАВЛОВ НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КАТЕГОРИЯ „СПОРТ“ НА КОНКУРСА „СТУДЕНТ НА ГОДИНАТА“

 04 март  120

ЗАМ.-МИНИСТЪР НИКОЛАЙ ПАВЛОВ НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КАТЕГОРИЯ „СПОРТ“ НА КОНКУРСА „СТУДЕНТ НА ГОДИНАТА“

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов връчи наградите в категория „Спорт“ в 14-ото издание на „Студент на годината“. Събитието се организира от Националното представителство на студентските съвети. Церемонията, която се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, се състоя в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 

 „Вдъхновяващо е да знаем, че България има толкова много млади таланти. Знам колко е трудно паралелно да върви и обучението, и спортната дейност, затова поздравявам номинираните за устойчивостта, търпението и усърдието, което проявяват. Пожелавам на всички да сте здрави, да сте силни, да вървите напред и да покорявате върхове. Разчитаме на вашите постижения в науката, културата и спорта“, заяви зам.-министър Павлов. 

Победител в категория „Спорт“ стана възпитаничката на Национална спортна академия „Васил Левски“ Виктория Филипова, която е сребърна медалистка от Световно първенство по карате шотокан до 21 г. в Карлови Вари (Чехия). Виктория благодари на всички допринесли за нейните успехи и добави: „Не спирайте да преследвате мечтите си, защото в даден момент те стават реалност“. 

На второ място се класира световният шампион на 1500 метра за хора с увреждания от 2019 г. Християн Стоянов (Софийски университет „Св. Климент Охридски). Третото място зае Никол Андонова от Университета за национално и световно стопанство, която е национална рекордьорка на 100 м с препятствия за девойки под 18 г. и участник на световни, балкански първенства и Европейски игри. 

Победителите във всички 14 категории са излъчени от жури, което включва експерти в различните области на образованието. 

Сред гостите на събитието бяха още вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и председателят на Българската академия на науките акад. Юлиан Ревалски. 

Партньори на инициативата са Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националният студентски дом, Студентският съвет на Медицинския университет в София, Студентският съвет на Медицинския университет "Проф. Параскев Стоянов", Студентският съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Студентският съвет на Техническия университет в София, "Студентски столове и общежития" ЕАД, Съветът на ректорите на висшите училища и фондацията "Българска памет".

За повече информация ТУК 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top