ВЪЗМОЖНОСТ ЗА УЧЕНИЦИ: ОНЛАЙН СРЕЩА С ФОТОРЕПОРТЕРА ХРИСТО РУСЕВ

 01 март  284

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА УЧЕНИЦИ: ОНЛАЙН СРЕЩА С ФОТОРЕПОРТЕРА ХРИСТО РУСЕВ

sCOOL Media организира онлайн среща с фоторепортера на свободна практика Христо Русев, чиито фотографии са публикувани в издания като The New York Times, The Guardian, The Times, Washington Post, Wall Street Journal, BBC, CNN и други.

Той ще отговори на въпроси като:

  • Как един млад фотограф от Свиленград публикува снимките си в чужди издания още преди да е завършил гимназия?
  • Как се стига от в. „Стария мост" до страниците на международната преса?
  • В какво се състои работата на фотожурналиста?

Подходящо за ученици от 8 до 12 клас.

Дата на провеждане: 15 март 2021 г. (понеделник)
Начален час: 18:30 ч
Линк за регистрация*: https://forms.gle/6hs1DEn9FwM7vPLz8

Краен срок за регистрация: 12:00ч, 15-ти март
*Събитието е безплатно, но регистрацията е задължителна.

През последните шест години Христо Русев е правил фоторепортажи от 27 страни, а негови снимки са поместени в изданията: The New York Times, The Guardian, The Times, Washington Post, Wall Street Journal, BBC, CNN и други. В три поредни години e печелил наградата за „Най-добър млад български фотожурналист“, както и първо място в категорията за Международна фотожурналистика и специална награда за „Хуманистична фотография” на Фондация БГ Прес Фото.

През 2019 бе избран да участва в мастър класа на NOOR agency заедно с 15 от най-добрите млади фотожурналисти на Балканите. В същата година негова снимка бе поместена в класация на CNN за 100-те най-добри травъл фотографии. През 2017 година негова снимка бе една от творбите получили най-висок зрителски интерес в конкурс на световната агенция Magnum. През 2016 е получил ценна критика за работата си от световни имена във фотожурналистиката по време на Световните награди на World Press Photo в Амстердам.

През 2015 негова снимка от бежанския лагер в Харманли печели месечен конкурс на Европейския парламент и влиза в най-добрите 9 за годината и участва в изложба в Брюксел. В момента работи като независим фоторепортер на свободна практика с Getty Images.

За въпроси за събитието, свържете се с нас на редакторската ни поща editor@scoolmedia.com

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top