СТАНЕТЕ ПОСЛАНИК НА ПАКТА ЗА КЛИМАТА

 11 февруари  81

СТАНЕТЕ ПОСЛАНИК НА ПАКТА ЗА КЛИМАТА

Присъединете се към Европейския пакт за климата: бъдете част от постоянно нарастващото европейско движение за климата.

Ако се грижите за околната среда и се стремите да имате по-устойчив начин на живот за вас и планетата, можете да надградите ангажимента си и да станете посланик на Пакта за климата. 

В Европейския пакт за климата е част от  Европейската зелена сделка  и е предназначен да бъде оживено място за споделяне на информация, дебат и да действат от климатичната криза. Той предлага подкрепа за европейско движение за климата за разрастване и консолидиране.

Кой може да стане посланик?

Всеки може да повиши осведомеността, да информира и да се вдъхнови за своите общности и мрежи да предприемат действия за по-зелена Европа.

Каква е вашата роля на посланик?

  • Обърнете се към хора, които все още не участват в климатичните действия, но биха могли да изиграят своята роля.
  • Информирайте, вдъхновявайте, ангажирайте и подкрепяйте климатичните действия в рамките на вашите приятели, семейство, в училище, квартал.
  • Дайте пример чрез действие в областта на климата и в опазването на околната среда (публикуването на снимка на вашата страхотна бутилка за вода за многократна употреба е хубава малка стъпка!). Можете също така да организирате онлайн и офлайн събития, да провеждате тематични информационни сесии, да провеждате кампании в медиите и социалните медии, да организирате специфични дейности, свързани с климатични и екологични действия, например почистване на плажове или гори или засаждане на дървета!

Какви са вашите предимства като посланик?

Европейската комисия ще Ви признае за ролята Ви на посланик, ще Ви бъде осигурена видимост за действията Ви по климата, ще получите средства за комуникация и достъп до мрежата на Посланиците.

Готови ли сте за следващата стъпка?

Проверете всички подробности за това как да станете посланик на Пакта за климата ТУК

За повече информация ТУК

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top