ЕВРОКОМИСИЯТА ОРГАНИЗИРА ВИДЕО КОНКУРС ЗА ДИГИТАЛНИ УМЕНИЯ

 31 юли  1704

ЕВРОКОМИСИЯТА ОРГАНИЗИРА ВИДЕО КОНКУРС ЗА ДИГИТАЛНИ УМЕНИЯ

Европейската комисия организира видео конкурс за дигитални умения в рамките на инициативата eSkills for Jobs. Неговата цел е да отличи европейските граждани с добри компетенции и грамотност в сферата на информационните технологии и да повиши вниманието към все по-засилващата се нужда от технологични умения при търсенето на работа.

Кандидатури в една от трите категории на надпреварата се приемат до 31 юли 2016 г.

Млади хора между 16 и 26 години, с интерес към програмирането, могат да се включат в категорията Young Digital Talent. Те трябва да разработят видео игра и да качат видеото в YouTube.

За малко по-възрастните, между 18 и 35 г., е категорията Innovative App Developer. Участниците в нея имат възможност да демонстрират своя предприемачески дух, като създадат прототип на приложение. Наградата е стипендия за 12-седмично обучение по програмиране в The App Academy в Амстердам.

Третата категория Outstanding Digital Skills Developer е насочена към учители. Те трябва да представят видео с максимална дължина 3 минути, което демонстрира урок или дейност, която се фокусира върху повишаването на е-уменията на учениците.

Победителите и техните подгласници ще бъдат наградени на конференцията на eSkills for Jobs през октомври в Братислава, Словакия. Разходите по пътуването се покриват от организаторите. Миналата година сред отличените беше и българинът Димитър Узунов за проекта си Phoenix Wars.

Условията за кандидатстване ТУК и ТУК 

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top