УЧАСТВАЙ В ХАКАТОНА ЗА МЕДИЙНА ГРАМОТНОСТ, ОРГАНИЗИРАН ОТ АСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА СОФИЯ И ДЗЗД ОБУЧЕНИЕ

 24 януари  71

УЧАСТВАЙ В ХАКАТОНА ЗА МЕДИЙНА ГРАМОТНОСТ, ОРГАНИЗИРАН ОТ АСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА СОФИЯ И ДЗЗД ОБУЧЕНИЕ

Освен възможността отбора Ви да спечели награден фонд в размер от 9000 евро, да реализира кампания и да помогне на повече хора да станат информационно и медийно грамотни, всеки от вас ще получи и друга възможност, която не е за изпускане. Чрез записването си за участие в Хакатона, вие ще станете част от менторска програма с добре познати експерти по темата. А какво по-важно и полезно от това да придобиеш нови знания и умения?

След официалното откриване на Хакатона на 28 януари от небезизвестния в Холивуд български актьор Димитър Маринов и потапянето в темата за медийната грамотност и нейната значимост, следват цели 4 дни, в които отборите ще почерпят опит от практици в различни сфери. Отборите могат да приложат на практика наученото по време на самостоятелната си работа за Хакатона, и навсякъде в ежедневието след приключването му.

На 29ти януари ще разберете как да създавате креативни кампании – ще се запознаете с вече осъществени успешни кампании, ще разберете как най-ефективно да селектирате желаната целевата група за вашата кампанията, както и откъде да почерпите подходящите ресурси. Обучител за тази съществена част от менторската програма ще е Ана Алексиева, програмен директор нa Fine Acts.

На 30ти януари ще преговорите или надградите знанията си за това как да не се удавите в океана от информация, в който плуваме ежедневно. За достоверността на информацията, начините за проверка на фактите и безпогрешното разпознаване на фалшивите новини и пропагандата ще научите от първо лице от Надя Обретенова, дългогодишен журналист в БНТ.

В същия ден ще развиете умения за убедителност и представяне на проект в онлайн среда. Всеизвестен факт е, че презентационните умения са ключови за всяко състезание - развийте ги и ги прилагайте не само по време на финалния кръг на Хакатона, а и занапред. Неминуемо ще са ви от полза. Явор Гочев, програмен директор на Център за предприемачество и обучения "Ринкър" ще ви посъветва как да спечелите сърцата на всяко жури.

Интернет мрежата безспорно ни дава много възможности, но и крие много опасности. На 31ви януари Георги Апостолов, координатор на платформата SafeNet ще ви представи тези опасности и ще ви покаже как ефективно да се справяте с тях.

Създаването на кампания за медийна грамотност е една от многото социални каузи, които не могат да бъдат създадени без помощта на технологиите. На 1ви февруари Натанаил Стефанов, зам.-председател на УС на София Тех, ще ви покаже как да направите така, че технологиите да работят изцяло във ваша полза по време на осъществяването на тази и други социални каузи.

По време на самостоятелната работа от вас се изисква само да дадете воля на въображението си и да приложите наученото на практика. А на 2ри февруари, когато ще се състои големият финал, представете отбора и проекта си във възможно най-добрата светлина! Усилията ви ще бъдат възнаградени!

С цел най-достоверна оценка на представените проекти, те ще бъдат оценени от жури в състав идентичен на обучителите от менторската програма.

Ако все още не сте се регистрирали за участие, можете да го направите ТУК до 25.01.2020 г.

Пълната програма може да намерите ТУК.

Желаем Ви успех!

Хакатонът се организира в рамките на проект „Включващи общности чрез образование за медийна грамотност и критично мислене“ (ИН-ЕДУ), съфинансиран от програма „Еразъм+“ на ЕС.

За повече информация ТУК 

Новини

Back To Top