РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА УЧАСТИЕ В ХАКАТОН НА ТЕМА МЕДИЙНА И ИНФОРМАЦИОННА ГРАМОТНОСТ НА УЧЕНИЧЕСКИ ОТБОРИ Е ОТВОРЕНА

 25 януари  108

РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА УЧАСТИЕ В ХАКАТОН НА ТЕМА МЕДИЙНА И ИНФОРМАЦИОННА ГРАМОТНОСТ НА УЧЕНИЧЕСКИ ОТБОРИ Е ОТВОРЕНА

Поради наложените рестрикции от епидемичната обстановка в България, хакатонът бе отложен за периода: 28.01.2020 - 02.02.2020.

Регистрацията за участие е отворена.

Асоциация за развитие на София и ДЗЗД „Обучение“ кани ученически отбори да вземат участие  в „Хакатон за създаване на нестандартни и креативни кампании за повишаване на медийната грамотност“, който ще се проведе в периода  28 януари – 2 февруари 2021 година.

Състезанието ще бъде хибридно - ще се проведе онлайн, а ако ситуацията го позволява финалите и награждаването ще бъдат присъствени. Наградният фонд е 9 000 евро, а участие могат да вземат ученици на възраст от 15 до 19 години с отношение, умения и идеи в областта на цифровите медии, дизаи?на, комуникацията, журналистиката, които учат в едно и също училище. От всяко училище може да се сформира само един отбор (до 7 участници) с ръководител - учител от училището или родител на някой от участниците.

Срокът за регистрация е 25 януари 2021 г.

Предизвикателството, по което отборите ще работят е създаване на онлайн кампании за медийна и информационна грамотност: как да повишим бдителността на ученици и родители за опасностите в интернет; как да се справяме с информационния хаос; можем ли ефективно да противодействаме на речта на омразата онлайн; как да разпознаваме фалшивите новини и пропагандата; как да общуваме в социалните мрежи и да внимаваме за дигиталното ни досие.

До финал ще бъдат допуснати 5 отбора, избрани от журито и 1 отбор, избран от публиката онлайн. Най-добрите отбори ще получат парична награда за осъществяване на кампаниите си. Гарантирани ползи за всички ученици са: справяне с предизвикателства, придобиване на нови знания и умения и не на последно място - забавление!

Повече за хакатона можете да прочетете тук.

Очакваме регистрацията на Вашия училищен отбор и Ви желаем успех!

Информация от ТУК

Събития

Back To Top