ПОДКРЕПЕТЕ КАМПАНИЯТА #ДАСИГРАЖДАНИНЕСУПЕРЯКО

 10 декември  345

ПОДКРЕПЕТЕ КАМПАНИЯТА #ДАСИГРАЖДАНИНЕСУПЕРЯКО

Представителството на Европейската комисия в България даде старт на кампанията за Гражданско образование и насърчаване на активното гражданство #ДасигражданинЕСуперяко.

От септември 2020 г. учениците в 11. клас за първи път изучават Гражданско образование в училище. В съответствие с учебния план Европейската комисия в България заедно с най-популярния образователен портал Уча.се и Софийска платформа изготвиха 36 видео урока , които са на разположение на учениците напълно безплатно. Темите варират от свобода и човешко достойнство, през избори и медии, до гражданско участие, Европейски съюз и демокрация.

Гражданското образование е важно за развитието на България!

То ни учи да мислим критично, да вземаме решения, да уважаваме другите и да участваме активно в обществото. Гражданското образование е синоним на демокрация.

С този проект Европейският съюз насърчава Гражданското образование и по-голямото участие на младежите в обществото. Новият тласък за европейската демокрация започва от младите хора, затова е от първостепенно значение те да познават основните демократични ценности и обществените процеси, да станат будни граждани и да предизвикват промяна за едно по-добро бъдеще в България. 

Промяната започва с младите, но продължава цял живот.

Вие имате важна роля! Подкрепете инициативата, като споделите информацията сред Вашите членове и чрез Вашите комуникационни канали:

§  Социални мрежи;

§  Уеб сайт;

§  Електронен бюлетин;

§  Или ни поканите да представим кампанията на Ваше събитие.

Тук ще намерите материали които може директно да публикувате:

§  Постове, видео тийзъри, изображения, снимки за корици и рамка за профилна снимка за социалните мрежи

§  Статия;

§  Уеб банер.

§  Кратко описание на кампанията.

Последвайте ни и онлайн:

https://www.facebook.com/ECinBulgaria;  

https://twitter.com/ECinBulgaria.

Новини

Back To Top