МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА ПРОВЕДЕ ОНЛАЙН ИНИЦИАТИВА ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, 5 ДЕКЕМВРИ

 08 декември  278

МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА ПРОВЕДЕ ОНЛАЙН ИНИЦИАТИВА ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, 5 ДЕКЕМВРИ

 За пета поредна година Министерството на младежта и спорта (ММС) отбеляза 5 декември, Международен ден на доброволеца, с вече превърналата се в традиция инициатива „Мисията доброволец – (НЕ)Възможна“. Тя се проведе в три категории: „Доброволец“, „Доброволческа мисия“ и „Доброволческа организация“. И тази година конкурсът премина при сериозен интерес от страна млади хора и организации като след процеса по номиниране, Министерството извърши селектиране на участниците в трите категории. Така в анкетата участваха общо 7 доброволчески организации, 6 доброволци и 7 доброволчески мисии, а гласувалите надхвърлиха 1 450 души.

Във връзка с разпространението на вируса COVID-19 и епидемиологичната обстановка в страната, традиционната официална церемония по случай Международния ден на доброволеца този път се проведе онлайн. Водещ на събитието беше г-жа Милена Андреева – директор на дирекция „Младежки политики“ към ММС.

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов поздрави всички участници по повод 5-ти декември – Международен ден на доброволеца. Той сподели, че само през тази година Министерството е отпуснало над 200 000 лева в рамките на Национална програма за младежта. По другата програма, която подпомага дейността на младежки организации - Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта, са били финансирани десетки проекти с включени доброволчески дейности.

Събитието беше излъчвано на живо на страницата на Националната информационна система за младежта във фейсбук. Участниците в трите категории получиха възможност в рамките на няколко минути да представят основната си дейност и инициативи през годината. Изключително въздействащо беше посланието на всеки един от тях, отправено към всички млади хора да продължават да разпространяват идеята на доброволчеството.

Специални гости на събитието бяха Милена Балканджиева и Емилия Кирчева, които разказаха повече за фондацията „TimeHeroes“, тяхната дейност и състезанието „Купата на героите“. Също така представиха „Годишните награди-Героите“, които се провеждат за четвърта поредна година.

Можете да откриете информация за всички участници в конкурса, както и видео от самото събитие, на страницата на Националната информационна система за младежта във фейсбук.

Подредбата по категории в конкурса „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (НЕ)Възможна“ съгласно получените гласове е както следва:

Категория „Доброволец“:

Сандрина Иванова;

Кристина Велева;

Стилян Велков;

Калина Александрова;

Джанер Реджеб;

Стоян Гечков.

Категория „Доброволческа мисия“:

Защита на българската маслодайна роза „Дамасцена“;

„ЗаАсеНОВград“;

„Да подарим усмивка на самотен човек“;

„Дари спомен – една различна кампания“;

„Стометрово българско знаме“;

„АртДоброволец“;

„Младите в Европа срещу COVID-19“.

Категория „Доброволческа организация“:

„Млади изследователи за младежко развитие“;

Клуб на привържениците на Локомотив Пловдив;

Сдружение „Доброта“;

„Младежки парламент“ гр. Русе;

Сдружение „За теб“;

Сдружение „Екомисия 21 век“;

Фондация „Ела и Ти“.

Новини

Back To Top