ЕВРОПЕЙСКИЯТ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ НАВЪРШВА ЧЕТИРИ ГОДИНИ

 22 октомври  151

ЕВРОПЕЙСКИЯТ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ НАВЪРШВА ЧЕТИРИ ГОДИНИ

През септември 2020 г. отбелязваме четвъртата годишнина на Европейския корпус за солидарност.

От създаването на Корпуса през 2016 г. повече от 254 000 млади хора са се регистрирали за участие, а 47 000 са били или все още са на мисия за солидарност.

През септември 2016 г. бившият председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви началото на Европейския корпус за солидарност в своята реч за състоянието на Съюза. Идеята беше да се помогне на множеството млади хора с обществено съзнание да направят съдържателен принос за обществото и да демонстрират солидарност, като им се помогне да придобият безценен опит и да се отговори на нуждите на европейските общности с помощта на корпус (тоест бригада, услуга) от съмишленици и организации, които желаят да бъдат активни участници в положителната промяна. 

Радваме се да видим, че общността на Европейския корпус за солидарност се разраства все повече. Искаме да благодарим на всички тези над 47 000 млади хора в Европа, които вече участваха или все още участват в своята дейност за солидарност, за техния ентусиазъм и ангажираност към активната положителната промяна!

Информация от Европейски младежки портал

Новини

Back To Top