ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НАБИРА КАНДИДАТУРИ ЗА УЧИЛИЩА ПОСЛАНИЦИ ЗА 2020/2021 Г.

 23 октомври  327

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НАБИРА КАНДИДАТУРИ ЗА УЧИЛИЩА ПОСЛАНИЦИ ЗА 2020/2021 Г.

До 23 октомври 2020 г. Европейският парламент набира кандидатури от училища, които желаят да се включат в образователната му програма, насочена към ученици от средни, профилирани и професионални училища, през учебната 2020 – 2021 г.

Програмата за училища посланици на ЕП се радва на голяма популярност от самия ? старт преди повече от 4 години.

За пета поредна година Европейският парламент продължава прилагането на своята образователна инициатива – Програмата за училища посланици на Европейския парламент, която е насочена към ученици от средни, профилирани и професионални училища. Тя цели да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и Европейския парламент като институция, която представлява гражданите на ЕС и с която те могат да си взаимодействат, за да се включат активно в създаването на европейския дневен ред.

И през тази учебна година Програмата се провежда в цялата страна, като броят на допуснатите до участие нови учебни заведения ще бъде 10. Кампанията за кандидатстване започва на 11 октомври, а заявки за участие ще се приемат до 23:59 часа на 23 октомври 2020 г. Кандидатстването за участие се осъществява чрез попълване на онлайн формуляр.

Програмата за училища посланици на Европейския парламент се стреми да разясни на младежите в горния курс на обучение техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на техните представители в ЕП, както и да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз. За втора поредна година Министерството на образованието и науката дава висока оценка и подкрепя провеждането на Програмата, като изразява увереност, че обхващането на повече училища ще допринесе за придобиването на нови знания и умения както от учениците, така и от учителите.

За повече информация ТУК  

Събития

Back To Top