„МЛАДЕЖКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - КЮСТЕНДИЛ” ОТКРИ „ЗЕЛЕНА КЛАСНА СТАЯ“

 14 октомври  484

„МЛАДЕЖКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - КЮСТЕНДИЛ” ОТКРИ „ЗЕЛЕНА КЛАСНА СТАЯ“

На 14.10.2020 г. бе открита „Зелена класна стая“ по проект „Бъди доброволец – дай своя принос“.

Проектът се реализира от Сдружение „Младежки общински съвет - Кюстендил” с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016 – 2020), Министерство на младежта и спорта.

Изградената „Зелената класна стая“ в парка в кв. „Колуша“ до читалище „Пробуда“ в подножието на Осоговската планина включва: маси с пейки, учебна дъска, табели със сентенции за доброволчеството, кошчета за сметосъбиране и информационна табела за приноса на НПМ (2016-2020).

Тя е изградена изцяло с доброволния труд и активното участие на доброволците от целевата група по проекта, доброволци от читалище „Пробуда“ и др.

Целта е зеленият кът да се използва за провеждане на часове по биология и здравно образование, човека и природата, география и икономика, изобразително изкуство, дейности на различни клубове, практически упражнения. Мястото е подходящо за реализиране на мини проекти на екологична тематика, еко състезания, еко кампании и други доброволчески инициативи, свързани с опазване на природата.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top