„НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА“ НА 7 ОКТОМВРИ

 06 октомври  152

„НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА“ НА 7 ОКТОМВРИ

Районна бишбилиотека  „Гео Милев“, Монтана,  мястото в което се съхраняват десетки хиляди заглавия от световната литература, на 7 октомври ще бъде част от „Нощ на литературата“.

Тази година, за девети пореден път, България се включва в Европейската нощ на литературата. В културното събитие ще участват 14 български града.

В Нощта на литературата в Монтана по едно и също време, откъси от произведения на съвременни европейски автори, ще се четат в РБ „Гео Милев“, Регионален исторически музей и Художествена галерия „Кирил Петров“.

В РБ „Гео Милев“, на 7 октомври от 18:00 часа, ще представим творби на автори от Австрия, Италия, Македония, Полша, Португалия, Словения и Франция.

В ролята на четци ще влязат : Иво Иванов – председател на ОбС – Монтана, Мартен Калеев – писател, Анелия Иванова – Тодорова – директор на РБ „Гео Милев“, Ангелина Емилова – директор на Държавен архив, Зофия Сердева – психолог, Мими Цочева – педагог и Светлана Трашлиева – журналист.

Скъпи, приятели,

Каним ви в сряда вечерта, в уютната обстановка на зала „Изкуство“, разположени на дистанция и с маски, да станем част от четящите европейци и да се насладим на едно незабравимо културно изживяване.

На 7 октомври /сряда/ в 18:00 часа започва Нощта на литературата.

Материалът „Нощ на литературата“ е публикуван за пръв път на Регионална библиотека "Гео Милев".

Новини

Back To Top