АРБС ВЗЕ УЧАСТИЕ В ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА СПОРТА

 28 септември  97

АРБС ВЗЕ УЧАСТИЕ В ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА СПОРТА

Европейската седмица на спорта #BeActive се проведе за шеста поредна година, като между 23 и 30 септември 2020 всички жители и гости на София имаха възможността да станат част от най-големия спортен празник в Европа.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия, която се провежда през септември в цяла Европа от 2015 г. насам. Чрез седмицата, която се провежда под формата на кампания за повишаване на осмедомеността, се популяризират многобройните ползи от спортуването и физическата активност, като в нея могат да участват всички, независимо от възраст, произход и физическо състояние.

Асоциация за развитие на българския спорт се включи активно в кампанията с информационни щандове по време на #BeActive Спортен панаир в зала „Асикс Арена” на 24-ти и 25-ти септември и в #BeActive Спортно селище и #BeActveNight в парка пред НДК на 26-ти септември. По време на участието бяха представени част от текущите инициативи на АРБС: #GoodGovernanceSport, #SportDiplomacyAcademy, #Back2Track, #SPORTolerance, Active in sport again, SENTA, Sport against bullying, ESVOL, Youth Sports Fair Chance, PREVENT, GoSport, IAM – Integrity against match-fixing, Eco-friendly sport, PLAY’IN Together, съфинансиран по програма Еразъм+ на Европейския съюз.

Множество доброволци на организацията се включиха в събитието, по време на което беше представена и книжката „Дишам свободно“, издадена съвместно от Асоциация на българите, боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС).

Национален координатор на Европейска седмица на спорта за България е Министерството на младежта и спорта, а кампанията е съфинансирана по програма Еразъм+ на Европейския съюз. 

 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ЧЕСТВАМЕ 21 ФЕВРУАРИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, ОБЯВЕН ЗА ТАКЪВ ОТ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЮНЕСКО?

Видео

Вижте още
Back To Top