ПОПУЛЯРНИ ЛИЧНОСТИ ГОСТУВАТ НА МЛАДИТЕ ХОРА В ШУМЕН

 24 септември  145

ПОПУЛЯРНИ ЛИЧНОСТИ ГОСТУВАТ НА МЛАДИТЕ ХОРА В ШУМЕН

Популярни личности пристигат в Шумен, за бъдат жури в състезание и лектори във форум по младежко предприемачество. Двете събития ще се проведат на 25 и 26 септември в Камерната зала на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“.  Те са организирани от неправителствената организация „Демократично Сдружение Искам да Знам“ по проект „Младежи стават предприемачи“, финансиран от Министреството на младежта и спорта, чрез Националната програма за младежта (2016-2020).

В журито на състезанието са известния продуцент на телевизионни предавания и шоупрограми, Магърдич Халваджиян, основателя на първата иновационна агенция в България „Innovation Starter“ Леона Асланова, дългоговишния инвеститор и стартъп вдъхновител Даниел Лорер, изпълнителния директор на Асоциация  „Прозрачност без граници“ Калин Славов и младия предприемач - основател на студио за дизайн в Шумен Михаел Върбанов.

В състезанието ще участват 14 младежи на възраст 15-29г., преминали обучение по предприемачество в рамките на проекта. Те ще представят 2 отборни и 10 индивидуални бизнес идеи, които са развили по време на обучението. По този начин ще покажат предприемачески и презентационни умения. Подготовката за състезанието започва на 24 септември в 9.00ч. в конферентната зала на хотел „ Замъка“, където бъдещите предприемачи ще работят по своите идеи, а на следващия ден – 25 септември от 13ч. до 16ч. ще ги представят пред журито. Според регламента на конкурса, всеки участник разполага със 7 мин, за да представи идеята си, а журито задава въпроси до 3 минути. Ще се оценяват оригиналността, реалистичността и потенциала за развитие на идеите. Организаторите са осигурили предметни награди за победителите.

На 26  септември от 9.30ч. до 15.00ч. е  форумът по младежко предприемачество, на който известните личности ще разкажат своите лични бизнес истории. Лектори на младежкия форум ще бъдат още финансиста и банкер Мартин Заимов и председателя на Надзорния съвет на „ Алкомет“АД  и дългогодишен инвеститор в България Фикрет Индже. Бъдещите млади предприемачи ще се срещнат и с други представители на бизнеса. Специален гост – лектор на събитието ще бъде и кмета на Община Смядово г-жа Иванка Петрова, която ще сподели опита си на управленец, подкрепящ предприемачеството и гражданските инициативи.

Водещ на събитията ще бъде омбудсмана на Община Шумен Иван Капралов.

(Вижте кратки анонси за всеки член на журито и програмите на състезанието на форума)

СЪСТАВ НА ЖУРИТО В  СЪСТЕЗАНИЕ ПО МЛАДЕЖКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

МАГЪРДИЧ ХАЛВАДЖИЯН

Председател на Асоциацията на филмовите и телевизионни продуценти (А.Ф.Т.П), основател на продуцентска къща „Глобал филмс“ и продуцентска къща „Глобал вижън", които впоследствие стават част от „Глобал груп“, продуцент на филми и телевизионни предавания.

ЛЕОНА АСЛАНОВА

Експерт и консултант по иновации с над 10 годишен професионален опит. Основател на първата иновационна агенция в България „Innovation Starter“ и на иновационния форум „Innovation Explorer“. През 2020 г. с екипа на „Innovation Starter“ и създават частна финансираща акселераторска програма: „Innovation Starter Accelerator“. Докторант е по бизнес администрация в Стопанския факултет на Софийския университет. Завършва следдипломна квалификация по бизнес иновации в TAG Business School, Виена, и мини MBA програма в академията на PwC. Има специализация за преподаватели по иновации в Училището по дизайн мислене – d. school в Станфорд (Hasso Plattner Institute of Design at Stanford).

ДАНИЕЛ ЛОРЕР

Управляващ партньор, BrightCap Ventures. Има дългогодишен опит като предприемач. Основава OPTiiM, системен интегратор за банки и телекоми, разраснал се в Европа, Африка и Близкия Изток, и по-късно продаден на австрийски ИТ холдинг. През 1999, Даниел основава първия си стартъп „FranceBusinessPlus“ в Париж, разработващ система за B2B електронна търговия, продаден за 28 месеца. Даниел завършва Информатика и Бизнес Администрация в Университета на Тел Авив. Опитът и контактите му в Израел и Западна Европа помагат за отваряне на повече пазари за портфолио компаниите на BrightCap Ventures и за установяване на добри инвестиционни практики по подобие на добре развити и успешни стартъп екосистеми.

КАЛИН СЛАВОВ

Изпълнителен директор на Асоциация  „Прозрачност без граници“, която е  българското национално представителство на международната организация за борба с корупцията „Трансперънси интернешънъл“. Преподавател  по Право в Софийския университет с дългогодишен юридически опит. Работил е като консултант в БНБ, в Министерството на правосъдието и в Администрацията на президента. Бил е зам.-министър на вътрешните работи през 2008г. и съветник на министър-председателя през 2005г.

МИХАЕЛ ВЪРБАНОВ

Инженер – дизейнер с професионална квалификация магистър по предприемачество и основател на студио за дизайн „Love 2 Design“

 

 

 

 

Новини

Back To Top