„ОБЩЕСТВО НА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ” - КАМПАНИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

 26 септември  122

„ОБЩЕСТВО НА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ” - КАМПАНИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

Включете се, за да бъдем „Общество на всички възрасти”!

За поредна година Фондация Лале започва кампания „Общество на всички възрасти” по повод на 1 октомври - Международния ден на възрастните хора.  Независимо от наименованието на деня, тази кампания е за всички. Особено през тази година, в началото на която пандемията КОВИД-19 рязко напомни на всички ни колко уязвими сме ние хората.

Идеята е да говорим за приноса на възрастните хора към техните семейства, общности и цялото общество, да ги включим в този разговор и по различни начини да насърчим и подкрепим пълноценното им и ефективно участие в живота на обществото в съответствие с техните права, нужди и личен избор.

Поканата ни е към колеги, партньори и съмишленици – включете се в кампанията, за да покажем внимание и отношение към нашите майки и бащи, баби и дядовци, учители и приятели. Организирайте своя инициатива за Деня на възрастните хора в зависимост от идеите и възможностите си.  В условия на продължаваща пандемия може да помислите за картички, писма, рисунки, обаждане по телефон, Skype, Viber или друго, местна кампания в социални мрежи, плакати на (централни) улици,  малки събирания по възможност на открито с всички необходими предпазни мерки. Всяка организация най-добре ще избере подходящата идея и форма. Не е нужно да работите с възрастни хора - важно е и участието на деца и младежите.

Същественото е да покажем отношение и зачитане към възрастните хора около нас.

Изпратете ни попълнена кратка информационна форма за инициативата и няколко снимки до 4 октомври, за да ги споделим с другите участници.

Споделете тази информация с колеги, приятели и партньори.

Нека заедно бъдем „Общество на всички възрасти”!

Информация от ТУК

Новини

Back To Top