ПЪРВИ ОБУЧЕНИЯ НА ДОБРОВОЛЦИ ПО ПРОЕКТ „ГОТОВИ ЗА УТРЕ“

 23 септември  195

ПЪРВИ ОБУЧЕНИЯ НА ДОБРОВОЛЦИ ПО ПРОЕКТ „ГОТОВИ ЗА УТРЕ“

На 8 и 9 септември 2020 г.  Сдружение за споделено учене ЕЛА проведе първите обучения със студенти по проект „Готови за утре – програма за младежи-доброволци като ментори на деца от уязвими групи“, който се реализира по Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерството на младежта и спорта.

Основа на обученията беше разработената от екипа на ЕЛА менторска програма, насочена към доброволци-ментори на деца от уязвими групи. Целите на обученията и участието на студентите в тях е от една страна да се усъвършенства самата програма с тяхната обратна връзка и от друга те да се подготвят за пряката си работа с децата.

 Към този етап на проекта вече има и училище-партньор, чийто екип и ученици откликнаха на предложението за включване с интерес, ентусиазъм и радост. Предстоят посещения в 156 ОбУ „Васил Левски“ в Кремиковци, в които менторите ще насочат и подкрепят децата да развият силните си страни и да се мотивират да следват целите, които сами ще си поставят. Доброволците-ментори са студенти и/или наскоро завършили хуманитарни специалности и немалка част от тях вече работят или планират да работят с деца. Всички те са силно мотивирани и с вълнение очакват директните срещи с децата.

 Работата по допълване и усъвършенстване на менторската програма и формиране на студенти-ментори ще продължи в третото еднодневно обучение на 23 септември 2020 г.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top