#BEACTIVE УИКЕНД В КЛИСУРСКИ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"

 12 септември  218

#BEACTIVE УИКЕНД В КЛИСУРСКИ МАНАСТИР „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"

На 07 септември 2020 в Клисурски манастир „Св. Св. Кирил и Методий" се проведе детски спортен празник, организиран в партньорство от ръководството на манастира Архимандрит отец  Антим, Неделно училище към храм „Рождество Христово" жк. Младост 3, Асоциацията на българите, боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и Асоциация за развитие на българския спорт. В събитието взеха участие над 30 деца от областта, които се включиха в образователни спортни дейности, които имаха за цел да изградят в тях умения за работа в екип, толерантност и солидарност.

Събитието беше част от Детската академия „Уча се, пея, играя и дишам свободно“ в рамките на Националната информационна кампания „Заедно за по-добро белодробно здраве“ на Асоциацията на българите, боледуващи от астма, алергии и ХОББ (АББА), която има за цел да повиши здравната култура на нашите деца, възпитавайки и в здравословен начин на живот и укрепвайки белодробното им здраве. Детската академия на открито ще достигне стотици деца и техните родители в страната, като са предвидени много игри, забавления и представяне на детската книжка „Дишам свободно“, от която децата и техните родители ще могат да научат за тежките здравни последици от замърсяването на въздуха и препоръките на специалистите за ранна превенция на астмата при децата. Детската книжка „Дишам свободно" съдържа полезна информация за деца и родители, които могат да се запознаят с насоки и препоръки за чистотата на въздуха, както и за физическата активност, която деца с разнородни белодробни предизвикателства могат да прилагат в ежедневието си. Книжката е подкрепена от Асоциация за развитие на българския спорт и може да разгледате електронната версия на книжката на адрес www.bulsport.bg .

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top