ОБОРУДВАХА 6 УЧИЛИЩА ЗА ОБУЧЕНИЯ ПО ПЪРВА ПОМОЩ

 12 септември  243

ОБОРУДВАХА 6 УЧИЛИЩА ЗА ОБУЧЕНИЯ ПО ПЪРВА ПОМОЩ

Дарението беше връчено официално от председателя на Национално Сдружение „Младежки глас“ Тодор Йосифов, председателя на БЧК-Бургас д-р Нено Ненов и г-н Веселин Люцканов - главен секретар на Областна администрация-Бургас на директорите на поредните шест училища от Област Бургас, които се сдобиха със съвременно  оборудване по първа долекарска помощ.

Традиционно всяка година Национално Сдружение „Младежки глас“ организира благотворителен Коледен бал „Всички сме едно семейство“ под патронажа на Областния управител, като набраните средства предоставя на Областен съвет на БЧК-Бургас в подкрепа на различни каузи. За последните четири години със съвместни усилия успяха да предоставят оборудване за провеждането на обучения по първа долекарска помощ за общо 23 училища от област Бургас. Днес получиха дарение следните училища: ОУ „Пейо Яворов“-Бургас; ОУ „В.Левски“-Горно Езерово; СУ „Св. Св. Кирил и Методий“-Бургас; ГЧЕ „В.Левски“-Бургас; Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника-Бургас и Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас.

Предоставеното дарение е на стойност  5600 лева, набрани по време на Коледния бал през 2019 г. Комплектите включват: манекен – възрастен; манекен – бебе; оборудвана раница с консумативи по първа долекарска помощ; образователно информационно табло за училището. Целта на дарението е да се улесни процесът на обучение на учениците по първа помощ и да възпита хуманизъм в действие у поколенията, прилагайки подхода „връстници обучават връстници“. Организаторите благодарят на всички хора, вярващи в каузата и подкрепящи добрите дела.

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПО ПОВОД 4 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА, ЖЕРТВИ НА АГРЕСИЯ, ВИ ПИТАМЕ: КОИ СА ОСНОВНИТЕ ФАКТОРИ ЗА ПРОЯВИ НА НАСИЛИЕ СРЕД МЛАДИТЕ ХОРА?

Видео

Вижте още
Back To Top