ВТОРА АКЦИЯ ПО ПОЧИСТВАНЕ ОТ ИНИЦИАТИВАТА „#ЗААСЕНОВГРАД”

 12 септември  192

ВТОРА АКЦИЯ ПО ПОЧИСТВАНЕ ОТ ИНИЦИАТИВАТА „#ЗААСЕНОВГРАД”

На 1-ви септември 2020 г. се проведе втора акция по почистване от инициативата „#ЗаАсеНОВград”, която има за цел да допринесе за подобряването на градската среда. След успешно проведеното първо събитие на 23-ти август за събиране на отпадъци в Градския парк и Пърчовата градинка този път организаторите се насочиха към едно от местата за отдих край града - местността „Тепавица”.

В рамките на 2 часа бяха събрани приблизително 50 чувала боклуци, възлизащи на 180 кг. в близост до беседките и поречието на реката около тях. Изненадващо за всички участници бе наличието на цели купчини от бутилки, опаковки от хранителни продукти, пластмасови чаши, чинии, дори дрехи, обувки, огромно количество фасове, а също така и предмети от бита като метални скари и счупени мебели.

Своя принос в осъществяването на събитието отдадоха членовете на Общински младежки съвет – Асеновград, както и граждани на различни възрасти, а „Място България” и пловдивската организация „BG Бъди активен” предоставиха на доброволците необходимите консумативи – ръкавици, чували, дезинфектанти и стикове за по-лесно събиране на отпадъците.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top