ДОБРОВОЛЧЕСКА СИЛА ПРЕОБРАЗЯВА АСЕНОВГРАД

 25 август  256

ДОБРОВОЛЧЕСКА СИЛА ПРЕОБРАЗЯВА АСЕНОВГРАД

На 23-ти август 2020 г. в Асеновград се проведе акция за почистване в Централен градски парк (парк „Лятно кино”) и парка на ул. „Цар Освободител” (Пърчовата градинка). Събитието постави начало на инициативата „#ЗаАсеНОВград”, която има за цел да облагороди града през следващите няколко месеца и се осъществява по идея на младия гражданин Владимир Гешев.

Приблизително 30 души на различни възрасти впрегнаха усилия в рамките на 2 часа, за да съберат отпадъците от парковите площи. В почистването се включиха както асеновградчани и пловдивчани,  които предварително се бяха осведомили за провеждането му, така и случайни посетители на парковете. В иначе централно разположените зелени кътчета в Асеновград, доброволците събраха 20 чувала отпадъци – фасове, празни кенчета, пластмасови чаши и бутилки, но и памперси, стари кожени седалки, даже и разглобен компютър.

Организаторът Владимир Гешев е дългогодишен доброволец към различни организации и решава да използва натрупания си опит в подобни кампании в полза на родния си град и да повиши общественото самосъзнание на съгражданите си. Опазването на околната среда винаги е било приоритет за него, затова иска да подтикне асеновградчани да се замислят, преди да изхвърлят отпадъците си сред природата.

В пилотната акция се включи Община Асеновград, предоставяйки на доброволците ръкавици и чували, а Общински младежки съвет – Асеновград взе активно участие в цялото събитие. Изненада за всички бе дарената минерална вода от собствениците на ресторант „Лятно кино”, които сами решават да подпомогнат каузата.

Освен удовлетворение от добре свършената работа, всички включили се получиха и сертификат за участие, а усещането им за личен принос е мотивация за отдаденост и в следващите събития.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top