НАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА АКАДЕМИЯ 2020 СТАНИ МЛАДЕЖКИ ЛИДЕР!

 24 август  496

НАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА АКАДЕМИЯ 2020 СТАНИ МЛАДЕЖКИ ЛИДЕР!

Кога?
04.09.2020 г. – 7.09.2020 г. (клас 1).
8.10.2020 - 11.10.2020 г. (клас 2).
*Датите за клас 3 ще бъдат обявени на по-късен етап.

Кой? : Младежи на възраст 16-29 г.

Къде? : Клас 1 ще се проведе в Почивна база „Атия“.

Краен срок за кандидатстване: 24.08.2020

Направи го сега ТУК

Критерии при оценка на кандидатите:

  • Представители на младежки организации;
  • Активни доброволци и млади хора, които просто искат да “направят света по-добро място”;
  • Мотивация за участие.

**Възможността за участие и на двете дати за клас 1 и клас 2, както и изпълнението на задачата между класовете е задължително условие за включване.

KAКВО СИ ПРЕДСТАВЯШ ТИ, КОГАТО ЧУЕШ МЛАДЕЖКИ ЛИДЕР?

Национална младежката академия е тук и търси най-мотивираните за промяна млади хора в България, които са готови да предизвикат, не само себе си, но и хората в общността, от която идват.

НМФ приветства всеки, който не желае да намира оправдания за всяко събитие в живота си. Академията е място за активизиране на млади хора в България, за работа с младежки общности на местно и национално ниво, организиране на събития и инициативи за тях, посредством личностно, социално и гражданско развитие.

В последните 7 издания на Академията участваха над 1000 младежи, представители на различни организации от цялата страна. Смело можем да кажем, че всеки един от тях вече се е реализирал като като активен член на обществото - младежки работник, вдъхновяващ обучител, предприемач или друго.

Национална младежка академия 2020 е разделена на три последователни нива, в рамките, на които участниците развиват и придобиват конкретни знания, умения и компетенции за включването им като отговорна част от обществото. Всяко ниво е с продължителност 4 дни, като периодът на провеждането им е септември – ноември 2020.

Националната младежка академия е създадена с цел да развие в теб компетенции, с които ще можеш да бъдеш пълноценна част от обществото, да се реализираш на пазара на труда, както и да допринесеш за повишаване на ефективността на младежкия сектор на местно, регионално и национално ниво.

КЛАС 1 - Доброволчество

Клас 1 е посветен на младежкото доброволчество, планирането на инициативи за решаване на проблеми, гражданската активност и младежкото участие. Какви възможности за доброволчество имаш пред себе си и как да ги използваш, за да придобиеш умения, с които да влияеш на средата около себе си и да се реализираш като успешна личност? Какво е младежко участие и как може да станеш част от процеса на вземане на решения на местно и национално ниво – все въпроси, чиито отговори ще доведат до млади хора, отговорни за решенията в страната!

ВАЖНО: Твоето предизвикателство между клас 1 и клас 2 на Академията ще бъде да дефинираш конкретен проблем в своята общност и да организираш доброволческа акция или инициатива, с която да допринесеш за неговото разрешаване и да тестваш на практика наученото.

КЛАС 2 - МЛАДЕЖКО ЛИДЕРСТВО

Клас 2 клас ще надгради твоите компетенции не само като доброволец, но и като младежки лидер, който мобилизира и мотивира други млади хора като доброволци. Ще разбереш повече за ползите от доброволчеството за твоето личностно развитие - осъзнаваш ли кои са твоите силни и слаби страни, готов ли си да влагаш в собствения си потенциал, за да бъдеш един пълноценен младежки лидер?

Ще разнищим още темата за социалните умения и добрите практики за управление на доброволци, които може да внесеш в своята организация и работа.
КЛАС 3 - Младежка работа

Младежката работа се разпознава на европейско и национално ниво като основен инструмент за подкрепа на младите хора.

В клас 3 ще те потопим в спецификите на младежката работа - какви видове (Open YW; Digital YW, Mobile YW, Detached/outreach YW, т.н.) бива тя и какво може да постигнеш с тях, какви умения са ти нужни, за да работиш с млади хора от другата страна, така че ти самия да подкрепяш развитието им и да ги мотивираш да правят същото.

Младежката работа не е шега работа, но вярваме, че ако стигнеш до тук, то ти си готов за това предизвикателство.

Повече информация за Национална младежка академия 2020, можете да откриете на сайта на Национален младежки форум.

Събитието във Facebook

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта.
 

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top