БУРГАС ОРГАНИЗИРА ЩАФЕТА ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОТИЦИТЕ

 22 юни  227

БУРГАС ОРГАНИЗИРА ЩАФЕТА ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОТИЦИТЕ

С ученическа щафета на 26 юни, петък, Бургас ще отбележи Световния ден за борба с наркотиците. Тя ще започне от 10.00 часа пред Експозиционен център „Флора“ в Морската градина. По-късно, от 18.30 часа в зала „Георги Баев“ към Културен център "Морско казино" ще бъде излъчен и вълнуващият филм „Доза щастие“.

Инициативите се организират от общинския съвет по наркотични вещества и отдел "Превенции и младежки дейности" към Община Бургас във връзка с Международния ден за борба с употребата и злоупотребата с психоактивни вещества и са под наслов "Живей здравословно, избери спорта!".

На следващия ден - 27 юни, от 10.00 часа, в партньорство с инициативата 5kmrun, веднага след финала на традиционното 5 - километрово бягане в Морската градина, пред Пантеона, ще бъде даден стартът на още една щафета с кауза, в която могат да се включат отбори в състав от четири души без възрастови ограничения.

Всеки участник ще пробяга разстояние от 1000 метра с хартиена палка, която ще трябва да предаде на следващия съотборник. Последният ще приключи щафетата, носейки четирите палки на стартова позиция. След това отборът ще има задачата да създаде „слоган“ с думите, намиращи се от вътрешната страна на палките. Партньори на събитието са „Екотой", „Врабче" и „Beer bastards", които ще се погрижат за състезателите.

За записването за щафетата трябва най-късно до 26 юни да се попълни формуляря   ТУК. 

Включете се в щафетата, изразете своята активна позиция и съпричастност в борбата с наркотиците и не забравяйте, че спортът е здраве!

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top