YOUTH4REGIONS: ПРОГРАМАТА ЗА НАЧИНАЕЩИ ЖУРНАЛИСТИ

 13 юли  540

YOUTH4REGIONS: ПРОГРАМАТА ЗА НАЧИНАЕЩИ ЖУРНАЛИСТИ

Мечтаете за журналистическа кариера? Участвайте в Youth4Regions, програмата на Европейската комисия, която помага на студентите по журналистика и младите журналисти да открият какво прави ЕС в техния регион.

Като се присъедините към тази програма, ще имате възможност да получите менторство от журналисти от вашата страна, а също така ще работите заедно с известни журналисти по време на Седмицата на регионите на ЕС.
Кои са изискванията за кандидатстване?
Първо, трябва да сте млад гражданин (на възраст от 18 до 30 години) на държава от  ЕС ,  страна кандидатка за ЕС ,  потенциална страна кандидатка  или  страна ENI  и  държава от ЕАСТ .

И, разбира се, трябва да демонстрирате реален интерес към журналистиката чрез проучвания и / или трудов стаж или да сте скорошен завършил журналистика (до 2 години от дипломирането) с до 2 години опит в журналистиката.

Заедно с формуляра за кандидатстване трябва да изпратите кратка статия (2500 до 6250 думи) или кратък видеорепортаж (2 - 3 минути), изобразяващ проект, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие (включително Interreg) или Кохезионен фонд. Можете да изберете темата. 

Ако бъде избран, ще участвате в Седмицата на регионите на ЕС в Брюксел, от 11 до 16 октомври! Европейската комисия ще покрие разходите за настаняване и пътуване.

Краен срок: 13 юли 2020 г. 

Прочетете повече за това  ТУК

Информация от ТУК

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top