СТАНИ  БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ДЕЛЕГАТ КЪМ ООН ЗА 2016-2017 Г.

 03 април  1197

СТАНИ БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ДЕЛЕГАТ КЪМ ООН ЗА 2016-2017 Г.

За десета поредна година Дружеството за Обединените нации в България организира национална кампания за избор на „Български младежки делегат към ООН” за 2016-2017 г. Програмата се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на външните работи на Република България, Постоянното представителство на Република България към ООН в Ню Йорк, Национален младежки форум и ISIC България.

Българският младежки делегат е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията за социално развитие на Икономическия и социален съвет на ООН (ИКОСОС). Младежкият делегат работи с права, сравними с тези на акредитиран дипломат, по решенията на ООН за младежта. Позицията предполага мандат в рамките на година и половина с различни задължения на национално и международно ниво.

Мисията на Програмата „Български младежки делегати към ООН“ е да служи като мост на ефективна комуникация и взаимодействие между младите хора в България, младите хора по света и управляващите.

Тази година селекционната кампания ще се състои от четири кръга. Подробности за критериите за кандидатстване, селекционните етапи, както и формуляр за кандидатстване, може да намерите на уебсайта на Програмата ТУК 

Може да кандидатствате или да номинирате, подходящ за позицията, млад човек ТУК 

Краен срок за кандидатстване или номиниране: до 23:59 ч. на 3.04.2016 г.

Събития

Back To Top