ПРИЗИВ НА КРАСЕН КРАЛЕВ – МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА, КЪМ МЛАДЕЖКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  И МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ

 07 април  562

ПРИЗИВ НА КРАСЕН КРАЛЕВ – МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА, КЪМ МЛАДЕЖКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ

ПРИЗИВ НА КРАСЕН КРАЛЕВ – МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА, КЪМ МЛАДЕЖКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В БЪЛГАРИЯ

ДО

ПРЕДСТАВИТЕЛИ И ЧЛЕНОВЕ НА

МЛАДЕЖКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

          УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЛАДЕЖКИ ОРГАНИЗАЦИИ,

          СКЪПИ МЛАДИ ХОРА,

      Обръщам се с призив към всички младежки организации в България да се включат в Доброволческия корпус за борба с COVID-19 и да подкрепят решителните мерки на правителството, Националния оперативен щаб и местната власт срещу пандемията:

      През последните години Министерство на младежта и спорта подкрепи финансово реализацията на множество проекти, насочени към обучение на стотици доброволци в цялата страна, като отпусна близо 220 000 лева за провеждането на редица инициативи. От 2016 до 2019 година по Национална програма за младежта в частта за „Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи“ са финансирани 37 проекти, проведени са над 100 обучения на млади доброволци и са реализирани над 150 доброволчески кампании и инициативи. Десетки проекти с включени доброволчески дейности са финансирани и по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта. По направление „Активизирай младите“ от 2017 до 2019 година Министерство на младежта и спорта е финансирало 122 проекти, включващи и доброволчески инициативи.

      След години на съвместна работа с тях като министър на младежта и спорта се обръщам към младежките организации с призив – да се включат активно в инициативите на местно и национално ниво и да подкрепят усилията на правителството, на местната власт и на Националния оперативен щаб, за да се преборим заедно с пандемията!

      Към този момент има създадена организация в 233 общини в страната, в които съществуват доброволни формирования, ръководени от кметовете. Всеки може да се присъедини към тях като стане доброволец в своята Община, където има създаден Общински оперативен щаб. Ставайки част от Доброволческия корпус, всеки човек подпомага лично дейността на Националния кризисен щаб, на органите на реда и структурите на Министерството на здравеопазването.

      Сигурен съм, че ще докажем на обществото, че младите хора са не само бъдещето, но и настоящето на България! Вярвам в младите българи и в силата на доброволчеството!

КРАСЕН КРАЛЕВ

МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

 

 

 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА С ПОДКРЕПАТА НА ЕС ОБЯВЯВА 26 СЕПТЕМВРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ С ЦЕЛ НАСЪРЧАВАНЕ НА ИЗУЧАВАНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ В ЕВРОПА?

Видео

Вижте още
Back To Top