ПОБЕДИТЕЛЯТ В НАЦИОНАЛНИЯ ЕТАП НА МЕЖДУНАРОДНАТА НАГРАДА „КАРЛ ВЕЛИКИ“ ЗА МЛАДЕЖИ ЗА 2020 Г.

 06 април  325

ПОБЕДИТЕЛЯТ В НАЦИОНАЛНИЯ ЕТАП НА МЕЖДУНАРОДНАТА НАГРАДА „КАРЛ ВЕЛИКИ“ ЗА МЛАДЕЖИ ЗА 2020 Г.

Българският претендент за Европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2020 г. е проектът „Лечение без граници“. Проектът „Лечение без граници“ бе избран измежду 12 кандидатури.

Проектът „Лечение без граници“ (Treatment Without Borders) ще представя България на общоевропейския конкурс за наградата „Карл Велики“ за младежи за 2020 г. Българското национално жури избра проекта, номиниран от Марта Антонова и осъществен от екипа на сдружение „Лечение без граници“, за национален победител на 13-ото ежегодно издание на наградата. „Лечение без граници“ е социален проект, който цели да подкрепя българи, нуждаещи се от лечение в чужбина.

Журито, съставено от членовете на Европейския парламент Цветелина Пенкова (С&Д) и Атидже Алиева-Вели (Renew Europe) и от председателя на Националния младежки форум Симона Димитрова, избра проекта победител измежду 12 кандидатури. Според оценителите проектът „Лечение без граници“ е основан на Европейската здравна стратегия и допринася за прилагането ? без финансиране от институции, което е пример за добра практика. Той предлага подкрепа на хората в критичен момент в живота им, като обяснява на достъпен език здравословните им проблеми и им помага за справяне с изолацията. „Проектът отразява европейски ценности, като солидарност и емпатия, популяризира европейското разбиране за гражданство и предлага успешни практики за окуражаването и ангажирането на млади хора с доброволчество.“

 Поради епидемията от коронавирус Европейският парламент и Фондацията за международната награда „Карл Велики“ от гр. Аахен решиха да отложат дейностите около тазгодишното издание на наградата, включително церемонията по награждаването в гр. Аахен, планирана за 19 май 2020 г. Тази позиция ще бъде преразгледана от Парламента и Фондацията след утихване на кризата. Националните победители ще бъдат своевременно информирани за взетите решения.

През 2019 г. национален победител за България страната беше проектът „European Identity Booster“, а през 2018 г. страната беше представена от проекта „Пътуваща изложба „Последвай стъпките“.

За повече информация ТУК

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top