УЧАСТВАЙ В ОБУЧИТЕЛЕН ЛАГЕР ПО ЖУРНАЛИСТИКА

 15 април  539

УЧАСТВАЙ В ОБУЧИТЕЛЕН ЛАГЕР ПО ЖУРНАЛИСТИКА

Асоциацията на европейските журналисти и комисия “Фулбрайт” организират едноседмичен летен обучителен лагер за гимназиални ученици, които се интересуват от журналистика. Той е финансиран от Посолството на САЩ в България и ще се проведе между 28 юни и 5 юли в Американския университет в Благоевград, като ще бъде голямата награда за авторите на най-добрите материали на английски език, публикувани на sCOOL Media.

Целта на лагера е да помогне на учениците да развият още повече своите писмени и репортерски умения. По време на обучението участниците ще работят по свои медийни проекти с помощта на български и международни медийни експерти.

Организаторите покриват всички разходи за път и настаняване на участниците. Задължителен критерий за участие е ученикът да е в гимназиален етап на обучение. Победителите ще бъдат обявени през юни 2020 г.

Ако искаш да спечелиш място за обучителния лагер, следвай тези стъпки: 

  1. Изпрати журналистически материал на sCOOL Media на английски език до 15 април.

Материалът може да е по обявените от редакцията теми на месеца или пък по нещо, което ти сам/а си избрал/а да отразиш. Журито от представители на sCOOL Media, комисия “Фулбрайт”, Посолството на САЩ и журналисти ще класира най-добрите материали, чиито автори ще се борят за места в лятната програма.

Всички материали на английски език, изпратени от началото на 2020 година, участват в кандидатстването на обучителния лагер.

  1. Обърни внимание на следните критерии, за които журито на конкурса ще следи в материалите.
  2. Попълни тази бланказа участие.
  3. Одобрените кандидати за итнервю ще получат обаждане от журито за следващи стъпки.

За повече информация ТУК

Събития

Back To Top