КАФЕ ЕВРОПА“: НОВАТА ИНИЦИАТИВА ЗА МЛАДИТЕ ХОРА НА БЮРОТО НА ЕП В БЪЛГАРИЯ

 26 февруари  672

КАФЕ ЕВРОПА“: НОВАТА ИНИЦИАТИВА ЗА МЛАДИТЕ ХОРА НА БЮРОТО НА ЕП В БЪЛГАРИЯ

Бюрото на Европейския парламент в България поставя началото на нова инициатива, която цели да даде възможност на младите хора да научат повече за горещите теми в ЕП чрез поредица от срещи в неформална обстановка с български евродепутати. Първото „Кафе Европа“ ще бъде на 27 февруари, от 17.00 ч. в Пространството за събития „+това“, като гост ще бъде Петър Витанов (С&Д).

 „Кафе Европа“ цели да предложи на младите хора да се запознаят „от първа ръка“ с горещите теми в ЕП.

Европейският съюз не е само законодателство, обгърнато в сложни фрази. Европа е навсякъде около нас и засяга всички ни. С „Кафе Европа“ Бюрото на ЕП в България иска да предложи на младите хора да се запознаят „от първа ръка“ с горещите теми, обсъждани в Европейския парламент, чрез поредица от срещи в неформална обстановка с български евродепутати от различни политически групи.

Първата среща на „Кафе Европа“ се организира в партньорство със Студентския клуб, като гост ще бъде Петър Витанов, член на ЕП (С&Д). Събитието ще се проведе на 27 февруари 2020 г., от 17.00 ч. в Пространството за събития „+това“ на ул. "Марин Дринов" № 30, София.

По време на срещата г-н Витанов ще представи възможностите, които предлага Европейският съюз за младите хора, ще посочи позициите на отделните актьори при разискванията на дългосрочния европейски бюджет, ще разкаже за Европейския зелен пакт, и какво ще бъде отражението му върху транспорта, какви ще са последиците от Брекзит за европейските граждани и гражданите на Великобритания. Други теми, които ще бъдат засегнати, са идеите за засилване на социалния облик на ЕС, бъдещето на Механизма за сътрудничество и проверка и сътрудничеството на ЕС с Източните държави.

Водещ на срещата ще бъде Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

Събитието е със задължителна регистрация на http://epfacebook.eu/qn8Y до 26 февруари, сряда. При запълване на местата регистрацията ще бъде прекратена. Срещата е отворена за широката публика и медии.

За повече информация във връзка със събитието може да се обръщате към Таня Чунтова, служител „Връзки с обществеността“ в Бюрото на ЕП, тел. (+359) 02 985 35 45, EPsofia@europarl.europa.eu.

Регистрация за участие в „Кафе Европа“  

 Информация от ТУК

Събития

Back To Top