УЧЕНИЦИ ОТ ШУМЕН СЕ ВКЛЮЧВАТ В ПРОЕКТ, ФИНАНСИРАН ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА МЛАДЕЖТА (2016-2020)

 18 февруари  425

УЧЕНИЦИ ОТ ШУМЕН СЕ ВКЛЮЧВАТ В ПРОЕКТ, ФИНАНСИРАН ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА МЛАДЕЖТА (2016-2020)

Осем ученици подадоха заявления  за включване в проекта „Младежи стават предприемачи“ и предстоящото по него 3-месечно обучение по младежко предприемачество, което стартира през март 2020 г. Младите хора взеха това решение в хода на първото информационно събитие от кампанията, която СНЦ „Демократично Сдружение Искам да Знам“ стартира в шуменски училища и в университета, за да популяризира проекта. Записалите се в обучението младежи, са единадесетокласници от СУ „Сава Доброплодни“ и имат желание да усвоят знания и развият предприемачески умения в областта на социалното и дигиталното предприемачество.

Срещата в СУ „Сава Доброплодни“ е първото информационна събитие от кампанията, която започна в началото на февруари. На него бяха раздадени и флаери с информация за целите, дейностите и очакваните резултати от проекта. До края на месеца ще бъдат проведени още 5 срещи с младежи на 15-29г., които са целева група по проекта. Желанието на организаторите е да привлекат и млади хора в неравностойно положение. Те, заедно с останалите младежи, ще усвоят предприемачески умения и ще изработят бизнес планове на свои идеи, с които ще се състезават помежду си пред жури, съставено от предприемачи, представители на венчърни фондове, собственици и управители на местни фирми. По този начин те ще имат уникалния шанс  за последваща комуникация с членовете на журито при търсене на финансиране за своите идеи.

В рамките на проекта обучаемите ще се включат и в обучителни пътувания до фирми, извън Шумен,  и ще наблюдават организацията на работа и управлението на различни видове бизнеси. Младежите ще се срещнат с успешни предприемачи на „Форум за предприемачество“ в Шумен през юни 2020 т.г. По време на форума собственици на фирми от различни браншове ще споделят своят опит в предприемачеството и в управлението на своите бизнеси. Всеки от участниците ще получи бюлетин с интригуващите истории за успеха, разказани от успешните предприемачи.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПО ПОВОД 4 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА, ЖЕРТВИ НА АГРЕСИЯ, ВИ ПИТАМЕ: КОИ СА ОСНОВНИТЕ ФАКТОРИ ЗА ПРОЯВИ НА НАСИЛИЕ СРЕД МЛАДИТЕ ХОРА?

Видео

Вижте още
Back To Top